BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cimbom efsane olmayı böyle ıskaladı

Galatasaray Tarihi uzmanı Melih Şabanoğlu, sarı-kırmızı kulübün hükümetle yaşadığı krizde efsane olmayı nasıl kaçırdığını anlattı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Galatasaray tarihi üzerinde önemli araştırmaları bulunan tarihçi ve iletişim uzmanı Melih Şabanoğlu, sarı-kırmızılı camianın yaşanan krizi lehine çevirerek bir efsaneye imza etme fırsatını kaçırdığını öne sürdü.

NTV'de Banu Güven'in hazırlayıp sunduğu Artı programına katılan Şabanoğlu şöyle konuştu:

TOKİ BAŞKANI CİMBOM'U RENCİDE ETTİ!

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı konuşmada  tüm Galatasaraylılar'ı rencide etmiştir. Ulufe bile olsa bu söylenmez. Bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. TOKİ Başkanı'nı özür dilemeye davet etmeliydi. Galatasaray'ın gücünü masaya koymalı ve ihsas etmeliydi. Bu protestolar büyütülecek bir şey değil. Liderler böyle zamanlarda ortaya çıkar. Islıklanabilirsiniz ama durumu kontrol edebilirsiniz.

GALATASARAY GÜCÜNÜ SERGİLEYEMEDİ! 

"Kulüp taraftarın gücünü masaya koysaydı bu duruma gelmemiş olacaktı. Kulüp, hükümete 'sen bu işe böyle bakıyorsan benim de arkamda böyle bir oy var' mesajı vermeliydi" diye konuşan Şabanoğlu, sarı-kırmızılı kulübü rasyonel davranmamakla eleştirdi.

BU KRİZ LEHİMİZE ÇEVRİLEBİLİRDİ!

Şabanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu yaşanan Galatasaray, taraftarlar ve devlet arasında bir kriz oldu. Her krizden belli dersler çıkarılabilir. Siyasetle başta spor olmak üzere diğer disiplinlerle ilişkisi vardır. Ancak spor kulüplerimizin kurulduğu günden beri siyasetle ilişkisi vardır. Keşke bütün kulüplerimiz vergi borçlarını ödeyebilmiş olsaydı, kendi kaynaklarıyla stadını yapabilmiş olsaydı. Aslında bu kriz bu ilişkilerden kurtulmak için bir fırsat sunuyor bize.

CİMBOM EFSANE OLMA FIRSATINI KAÇIRDI!

Şabanoğlu Galatasaray'ın efsane olma fırsatını nasıl kaçırdığını şu sözlerle ortaya koydu:

Türkiye'de kulüplerin yöneticileri maalesef siyaset ve devletle hemhal içindedir. Galatasaray Kulübü'nen gösterdiği refleks geleneklerinde olan bir reflekstir. Galatasaray da geçmişinde siyasetle içiçe olmuştur. Dolayısıyla açıklamayı öyle görmek lazım. Ama efsaneler de doğru yapmakla ortaya çıkar. Galatasaray o şansı yitirmiştir. Ben bir Galatasaraylı olarak şunu isterdim. Başbakan'dan özür dilenir, TOKİ Başkanı'nından özür dilenmesi istenir ve hatta kulüp üyeliğinden ihraç edilirdi. Ancak böyle bir efsane doğmuş olurdu.