BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den AK Parti sürprizi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, koalisyon konusunda bugün bir açıklama daha yaptı. Tekin'in bu açıklaması bir öncekini bile gölgede bıraktı.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde "MHP ile koalisyon olabilir" diyerek Ankara kulislerini dalgalandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den yeni bir çıkış daha. CHP'nin 2 numarası, "Seçim sonrası Türkiye'nin koşulları, eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon oluruz'' sözleriyle AK Parti-CHP koalisyonuna üstü kapalı yeşil ışık yaktı.

Tekin, Ankara Şoförler Odasını ziyaret ederek, Oda Başkanı Mehmet Yiğiner ve esnafla görüştü.

''TÜRKİYE'NİN KOŞULLARI EĞER BİR KOALİSYONU GEREKTİRİYORSA...''

''MHP ile bir koalisyondan söz ettiniz, bu sanıyorum seçim sonrasına yönelik ama öncesinde bir iş birliği olabilir mi?'' yönündeki soru üzerine de Tekin, ''Daha önceki açıklamalarım netti. Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz, ama seçim sonrası Türkiye'nin koşulları, eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon oluruz. Seçim öncesi bir ittifak söz konusu değil, tek başına iktidara kilitlenmiş durumdayız'' dedi.

Tekin, ''AK Parti de buna dahil mi?'' yönündeki soru üzerine ise, ''Net söylüyorum, CHP tek başına iktidarı hedeflemiş bir siyasi partidir. Ama yarın siyasetin bir realitesi de var. Geçmiş dönemlere bakın, olmadı mı bu ülkede? Ne yapacağız şimdi, koşullar, vatandaş böyle bir noktaya getirdiği zaman biz ülkeyi sahipsiz mi bırakacağız? Yoksa biz hiç kimseye hevesli değiliz. Bizim temel hedefimiz tek başına iktidar olmak. Bunu gittiğimiz yerlerde de görüyoruz'' diye konuştu.

TÜRK TELEKOM ARENA'NIN AÇILIŞI

Tekin, bir gazetecinin, Galatasarayın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışı sırasında yaşanan olaylara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi ile Galatasaray yönetiminin olaylara karışanları kameralarla tespit edeceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

 Şiddet olmadığı sürece herkes özgürce kendisini ifade edebilir. Sayın Başbakan inanıyorum ki bu yanlışın farkına varacak ve yönetime de belli ki baskı yapılıyor, Galatasaray yönetiminin de haddi değildir, iktidarın da haddi değildir. Sayın Başbakan bunlara alışmak zorundadır. 50 bin tane insan gelmiş, insanların reaksiyonları olabilir. Öyle kasetlere alacağım, fişleyeceğim, bu faşist anlayış kimseye yakışmaz...''

''BÜLENT ARINÇ'A HAVALE EDİYORUM''

Tekin, heykel kriziyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a ateş püskürdü. Tekin tepkisini de Bülent Arınç'ın Günay hakkındaki sözleri üzerinden verdi:

''Sayın Bakan'a, Sayın Arınç aslında çok güzel cevap verdi. Bizim tekrar bu konu üzerine cevap vermemiz doğru olmaz. Sayın Arınç, 'Allah kimseyi bu duruma düşürmesin' dedi. Sayın Bakan'ın bu durumda oluşu çok üzücü bir olay. Sayın Başbakan'ın da bu duruma düşmesi çok üzücü bir olay. Yani gitmiş olduğu kent Paris değil Kars. Yani milli geliri bin doların altında, bir tek baca tütmüyor, işsizlik, yoksulluk had safhada. Çiftçi bitmiş, hayvancılık yapan bitmiş, Kars heykeli tartışıyor. Kars'ın da çok umurunda. Siz alt yapısını, üst yapısını işsizliği çözdünüz de heykel mi kaldı Sayın Başbakan. Önce bunları bir çözün. Heykeli bırakın sanatçılar konuşsun, ne sayın Başbakan anlar ne biz anlarız. Sayın Başbakan'a göre 'ucube' olabilir, bir başkasına göre daha farklı bir şey olabilir. Ama oradaki insanların beklentisi o heykelin ucube olup olmaması değil. Oradaki insanların Başbakan'dan beklentisi iş, aş, ekmek. Buna cevap verecekler, takılmışlar ne yazık ki 15 gündür kamuoyumuz bunu tartışıyor. Sayın Kültür Bakanı acınacak durumda, onu Sayın Bülent Arınç'a havale ediyorum.''