BIST 10.392
DOLAR 32,29
EURO 34,91
ALTIN 2.391,86
HABER /  GÜNCEL

Cimbom 10 numarasını buldu

Galatasaray aradığı 10 numarasını Belgrad'ta buldu. Bu kente uçan Sportif direktör Bülent Tulun, bonservisi elinde olan Sırp oyuncuyla sıkı bir pazarlığa girişti.

Abone ol

10 numara arayan G.Saray, Partizan'ın orta sahası Sasa İliç'le pazarlıkta. 2.250 milyon euro isteyen Sırp yıldıza, en son 2 milyon euro önerildi. Bu transfere bitti gözüyle bakılıyor.

Yabancı transferinde dünyaca ünlü yıldız isimlerin havada uçuştuğu Galatasaray, çok aradığı 10 numarayı Sırbistan-Karadağ'da bulabildi. Figo, Rui Costa, Dhorasoo, Benachour, Pires gibi yıldızlarla gündemi meşgul eden sarı-kırmızılı kulüp, en son Partizan'ın orta sahadaki yıldızı Sasa İliç'te karar kıldı.

Belgrad'a giden sportif direktör Bülent Tulun, Sırp oyuncuyla sıkı bir pazarlığa girişti. İliç, görüşmelerin başında yıllık 2.250 milyon euro istedi; Galatasaray ise 1 milyon 750 bin euro teklif etti.

Canaydın izin verdi

Aradaki 500 bin euroluk fark yüzünden görüşmeler tıkanır gibi oldu. Başkan Özhan Canaydın'ı arayan Tulun, fiyatı 2 milyon euroya çıkarma yetkisini aldı ve bunu İliç'e iletti. G.Saraylı yöneticiler transferin bu rakama bitmesini bekliyor.

Bonservisi elinde olan Sasa İliç, 28 yaşında. 1996-97 sezonundan beri Partizan'da oynayan Sırp oyuncu sadece 2003-04 sezonunun ikinci yarısında İspanya'nın Celta Vigo takımında kiralık oynadı; bunun dışında yurt dışına çıkmadı. Partizan'da toplam 200 maçta 98 gol attı. 24 kez de milli oldu.

Pires umudu bitmedi

G.Saray diğer taraftan Arsenal'in Fransız yıldızı Pires'ten de umudunu kesmedi. Kıran kırana geçen pazarlıkta Pires, 3 yıllık sözleşme koşulunu G.Saray yönetimine kabul ettirdi. Ama Cimbom da, buna karşılık yıllık ücreti 2.5'tan 2 milyon euroya indirmeyi teklif etti. Fransız oyuncunun ise buna sıcak bakmadığı bildirildi. Sarıkırmızılılar ayrıca Pires transferinde menajer komisyonunu da yüzde 10'dan, 5'e çekmeye çalışıyor

Haber: Yaşar Yalçın
Kaynak:
www.sabah.com.tr