BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.390,93
HABER /  GÜNCEL

Cilvegözü bombacısı böyle görüntülendi

Hatay’da 14 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın organizatörü El Muhaberat ajanı Rahim’in görüntüsü çıktı

Abone ol

Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaşanan ve 14 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı araç saldırısını gerçekleştiren Suriye Gizli İstihbarat Servisi El Muhaberat’ın ajanının kimliği belli oldu.

El Muhaberat Ajanı Wael Shkih Rahim’in gümrük işlemi için Türkiye giriş yaptığı sıradaki görüntüsü ortaya çıktı. O görüntüye ulaştı.

Yakalanamayan Ajan Wael Shkih Rahim’in izi Lazkiye’de bulundu. Rahim’in, kendisini Cilvegözü’ne getiren zanlı Ahmet B.’yle birlikte Kilis’teki eylem için bizzat keşif yaptığı da tespit edildi.

Bombalı araç saldırısının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorgusundan yeni bilgiler günışığına çıktı. Olaydan sonra polis ve jandarmanın başlattığı çalışmalarda ilk olarak olayın organizatörü Ahmet B., Özgür Suriye Ordusu’nun desteği ile Suriye’de gözaltına alınarak Hatay’a getirildi. İki gün boyunca sorgulanan Ahmet B.’nin, Suriye Gizli İstihbarat Servisi El Muhaberat’tın ajanı olan Wael Shrik Rahim ile bağlantıları tek tek saptandı.

KEŞİF YAPTI

Buna göre, El Muhaberat’ın Cilvegözü’nde bombalı araç saldırısı yapılması için görevlendirdiği Wael Shrik Rahim’in, Ahmet B. ile değişik tarihlerde iki kez Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı anlaşıldı. İlk girişinde Cilvegözü’nde keşif yapan ajan Rahim’in, ikinci gelişinde yine Ahmet B. ile birlikte Kilis’e geçerek eylem için bizzat keşif çalışması yaptığı anlaşıldı. Ülkesine döndükten kısa süre sonra yeniden Ahmet B. ile bağlantıya geçen ajan Rahim’in Cilvegözü eylemi için Ahmet B.’den adam bulmasını istediği, ardından da Ahmet B.’nin cezaevinde yatan Youssuf B.’yi eylem için El Muhaberatçı Rahim ile tanıştırdığı ortaya çıktı.

SEBBİHA'DA GÖREVLENDİRİLDİ

Beş ay önce cezaevinden çıkan Youssuf B.’nin eylem öncesi süreçte Suriye Gizli İstihbarat Servisi’nin Sebbiha adlı yapısı içinde görevlendirildiği ve bazı özel eğitimleri aldığı anlaşıldı. Eylemden kısa süre önce Youssuf B. ile temasa geçen El Muhaberat görevlisi Rahim’in aynı zamanda daha önce Cilvegözü’nden Türkiye’ye giriş çıkışları tespit edilen Ebu Ömer kod adlı İsmail Zaharia’yla bağlantı kurduğu anlaşıldı.

BOMBA TORPİDODAYDI

Eylemin gerçekleştirilmesi için beraberinde kadın arkadaşı Z.Ş. ile birlikte El Muhaberatçı Wael Shkih Rahim’in kullandığı araçla sınır kapısına gelen Youssuf B., ifadesinde ajan Wael Skhih Rahim’in araçtan çıkarken aracın torpidosunda bulunan bomba düzeneğini harekete geçiren düğmeyi açarak çıktığını ve daha sonra elindeki uzaktan kumanda cihazına basarak aracı havaya uçurduğunu anlattı. Youssuf B., aracın hazır olarak Wael Shkik Rahim tarafından getirildiğini ve aile görüntüsü verilmek amacıyla kendilerini alıp Türkiye’ye geçtiklerini anlattı. Yapılan araştırmalarda Youssuf B. ile kadın arkadaşı Z.Ş.’nin sınıra 45 dakika uzaklıktaki bir köyde ikamet ettikleri belirlendi.