BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,82
HABER /  GÜNCEL

Yabancılara ücretsiz mezarlık

Alanya'da yaşayan yabancı uyruklu yerleşik yabancılar için Cikcilli beldesinde 2 bin metrekarelik alanda yeni mezarlık oluşturdu.

Abone ol

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclis Başkanı Abdullah Karaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 200 yabancının defnedildiği mevcut mezarlıkta 2 kişilik yer kalması nedeniyle belediyenin yeni bir mezar oluşturma çalışması başlattığını söyledi.

Bu doğrultuda Cikcilli beldesinde 2 bin metrekarelik alanda yabancılar için yeni bir mezar oluşturulduğunu kaydeden Karaoğlu, ilçede yaklaşık 30 bin yerleşik yabancı insanın bulunduğunu belirterek, bu hizmetin yabancılar için önemli olduğunu belirtti.

Doğum kadar ölümün de gerçek olduğunu ifade eden Karaoğlu, yeni mezarlığın hizmete açık olduğunu bildirdi. Alanya Belediyesi'nin yerli vatandaşlardan mezarlık için ücret almadığını dile getiren Karaoğlu, ''Alanya'da evi olan, burada yaşayan yabancılardan ücret alınmayacak'' diye konuştu.

YABANCILAR MEZARLIĞI ZİYARET ETTİ

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi üyeleri yeni yapılan mezarlığı gezdi. Meclis üyesi İngiliz Margerat Brown, Alanya'da yaşadığını ve öldüğünde de burada kalmak istediğini söyledi.

Alanya Rus Dili Konuşanlar Derneği Başkanı Anjelika Anzelha da Alanya'daki farklı bir beldede oluşturulan mezarda yabancılardan ücret alındığını ve bu durumun ilçede yaşayan yabancı uyruklu insanları üzdüğünü kaydetti. Yeni oluşturulan mezarlıkta ücret alınmayacağının ilan edildiğini belirten Anzelha, ''İlçede yaşamak ve ölmek isteyenler ruhunu rahat teslim etmek istiyor. Alanya Belediyesi'nin ücretsiz mezar uygulaması bizleri gerçekten mutlu etti. İlgililere teşekkür ediyoruz'' dedi.