BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

Hasan Cemal'i kim kovdurdu?

Milliyet Hasan Cemal'i neden kovdu. Demirören'e Başbakan Erdoğan böyle bir istekte bulundu mu? İşte olayın perde arkası.

Abone ol
GAZETECİLER.COM - Milliyet'teki deprem İmralı zabıtlarının sızdırılmasıyla başlamıştı. O olay üzerine 2 yazı kaleme alan Hasan Cemal, hükümetin gözünün dikeni olmuştu.

Dün Milliyet'in patronajı 15 yıllık yazarının ipini çekti. Hasan Cemal'in kovulduğunu Derya Sazak duyurdu. Ancak açıklamasında Cemal'in neden gönderildiğine dair açıklayıcı tek bir satır yer almıyordu.

Haliyle şimdi medya Hasan Cemal'in "neden" kovulduğuna yanıt arıyor.

ERDOĞAN MI KOVULMASINI İSTEDİ?

Hasan Cemal'in yaklaşık 40 yıllık arkadaşı Radikal yazarı Cengiz Çandar, SKYTÜRK 360'da Hilmi Hacaloğlu'nun konuğu oldu ve canlı yayında Hasan Cemal'in Milliyet'ten kovulma sürecinin perde arkasını anlattı.

BAŞBAKAN'LA 2 TELEFON GÖRÜŞMESİ

Çandar'ın anlattıklarına göre Cemal'in yazılarından sonra Başbakan Erdoğan ile Milliyet'in patronu Erdoğan Demirören arasında iki kez telefon görüşmesi yapılmış.

Bu görüşmelerde Erdoğan, Demirören'e "Hasan Cemal'i kovun" gibi bir istekte bulunmamış, ancak Milliyet'in patronajı Başbakan'ın gazabından korktuğu için Cemal'i gazeteden kovmuş.

İşte Çandar'ın canlı yayında anlattıkları:

DERYA SAZAK'IN AÇIKLAMASI ÇOK KOMİK

"Derya Sazak'ın açıklaması çok komik. Sanki Hasan Cemal kendi ayrılmak istemiş... Derya Sazak, Hasan Cemal'in köşesi her zaman açık demiş, hemen Hasan'a döndüm, (bir yazı yaz şimdi, hemen gazeteye gönder, madem köşen açık sana, yarından itibaren yazıyorum de bakalım koyacaklar mı yazını" dedim.. Böyle komedi olur mu? Hiç şık olmadı bu açıklama.

BAŞBAKAN KOVUN DEMEMİŞTİR

Başbakan Demirören ile İmralı Zabıtları haberinden sonra iki kere telefon ile göürşmüş. Ben başbakanın Hasan Cemal'i, kovun dediğini sanmıyorum. Başbakan'ın gazabından çekinen bir patron görüntüsü var. Eğer gazetecilik ilkeleri olan bir patron olsaydı, Erdoğan'ın sinirlenmesine bakmazdı. Hasan Cemal gibi bir isme 45 yıllık bir gazeteciye yazdırmıyorsa Başbakan'ın atın demesi bile gerekmiyor.

OLAN HASAN CEMAL'E OLDU

Tutanakları yayınlayan muhabir de, Ankara Temsilcisi de, Genel Yayın Yönetmeni de yerinde oturuyor, ama olan Hasan Cemal'e oldu."




Hasan Cemal'in ayrılık tartışmasına son nokta kondu. Milliyet, 15 yıllık yazarıyla yollarını ayırdığını Derya Sazak'ın 'tatminsiz' açıklaması ile duyurdu. ()