BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çiller'in avukatından açıklama

Tansu Çiller’in avukatı Seçil Gonca Oral, Eyüp Karadayı ile ilgili medyaya yansıyan ifadelerle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Tansu Çiller’in avukatı, dün 28 Şubat soruşturması kapsamında savcı tarafından mağdur ve tanık sıfatıyla davet edilmesinin ardından, bugün basına yansıyan bazı iddiaları yalanladı.

Çiller’in avukatı Seçil Gonca Oral, "Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’dan Uludağ’da 28 Şubat kararlarını geri çekmelerini istedim." şeklindeki sözlerin iddia edildiği gibi Çiller’e ait olmadığını, müvekkilinin söylemediği sözlerin gerçeğe aykırı olarak söylenmiş gibi yazılmasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

28 Şubat soruşturması kapsamında dün Ankara Adliyesi’ni gelerek savcıyla görüşen Tansu Çiller, adliye çıkışında basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulunmuştu. Çiller’in açıklamalarının ardından bugün bazı medya organlarında yer alan haberler Çiller’in avukatı Seçil Gonca Oral tarafında yalanlandı. Çiller’in avukatının yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "28 şubat soruşturmasını yürüten ‘TMK 10. Madde ile Görevli ve Yetkili’ Sayın Cumhuriyet Savcısı’ndan birkaç gün önce bir davet almıştır. Söz konusu davet sırasında, 28 Şubat sürecinde öncelikli olarak müvekkilimin ve DYP’nin mağdur edildiğini gösteren belgelerin mevcut olunduğu belirtilmek suretiyle bu hususu belgeleyen evrak ve dosyaları yerinde görmesi istenilmiştir. Bunun üzerine Prof. Dr. Tansu Çiller davete icabet ederek belgeleri bizzat görmüş ve Sayın Cumhuriyet Savcısı’nın açıklamalarını dinlemiştir."

"GERÇEĞİ YANSITMAYAN, SPEKÜLATİF BEYANLAR"

Müvekkilinin görüşme sonrasında, yargı sürecinin devam ettiğini dikkate alarak kısa bir açıklamada bulunduğunu anımsatan Çiller’in avukatı, "Bugün bazı medya yayınlarında müvekkilim tarafından yapılan açıklamaya ilişkin çeşitli spekülatif, gerçeği yansıtmayan, müvekkilime ait olmayan beyanlara, ifadelere yer verildiği görülmüştür. Örneğin, müvekkilim tarafından “Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’dan Uludağ’da 28 Şubat kararlarını geri çekmelerini istedim." şeklinde hiçbir ifadede bulunulmamıştır. Müvekkilimin söylemediği sözlerin gerçeğe aykırı olarak söylenmiş gibi yazılması doğru değildir. Prof. Dr. Tansu Çiller’in bizzat kendisi tarafından yapılan açıklamada yer almayan, kendisi tarafından ifade edilmeyen hususların kendisine atfedilemeyeceği, sayın kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.” sözlerine yer verdi.