BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  POLİTİKA

Çiçek'ten yeni anayasa çağrısı!

TBMM Başkanı Çiçek, yeni anayasa konusunda üniversitelere çağrı yaptı!

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partinin uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği içerisinde yeni bir anayasa hazırlama çabasında olduğunu söyledi. Çiçek, üniversitelerinde süreçte yer alması gerektiğini ifade ederek İstanbul Üniversitesi'ne sürece aktif destek verme çağrısı yaptı!

Çiçek, İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneğinin Küçüksu Kasrı'nda düzenlediği ''24. Döneme Hoş Geldiniz Akşam Yemeği''ne katıldı.

Yemekte konuşan Çiçek, birçok üniversitenin mezuniyet törenleri olduğunu, bunlara iştirak ettiğini, ancak İstanbul Üniversitesinde (İÜ) mezuniyet töreni heyecanını yaşamadığını belirterek, ilk defa böyle bir toplantıda İÜ mezunları olarak bir araya geldiklerini söyledi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NE ANAYASA ÇAĞRISI

Türkiye'nin değişimi ve dönüşümünde bugün geldiği noktada İÜ'nün her zaman öncü rol oynadığını dile getiren Çiçek, şöyle devam etti:

''Bugün de zannediyorum ki Türkiye önemli süreçlerden geçiyor. Bunların sağlıklı bir sonuca ulaşmasında, sağlıklı bir neticeye varmamız da ki, yeni bir anayasa bunların başında geliyor, doğrusu her üniversitemizden katkı bekliyoruz. Ama İÜ'den, kendisine, tarihine, misyonuna yakışan, yaraşan bir çabayı, bir gayreti, bu ülkede öncü olmasını bekliyorum. Eğer bu yapılamazsa, bu bizi üzer. Onu buradan ifade etmek isterim. Bu vesileyle sadece İÜ'den değil, biraz evvelki konuşmalardan bir hatırlatma yapma ihtiyacı da duydum, Mecliste temsil edilen ve grubu bulunan 4 siyasi parti uzlaşarak, anlaşarak, bir görüş birliği içerisinde yeni bir anayasa yapma ve yeni bir anayasa hazırlama çabası ve gayreti içerisindedir. Toplumun her kesiminden bu sürece katkı vermesini bekliyoruz. Üniversitelerimizden hassaten bekliyoruz. İÜ'den bu işte öncü rol oynamasını bekliyoruz.''

Çiçek, Türkiye'de 100 binin üzerinde dernek ve vakıf olduğunun ifade edildiğini kaydederek, ''Birçok sivil toplum kuruluşunun yanında yeni oluşumlar da var. Anayasa hazırlama oluşumları vesaire, sendikalar var, çatı kuruluşları var, anayasal kuruluşlar var. Meclis dışında olan siyasi partilerimiz var. Biz bunların hepsine ulaşmaya çalışıyoruz, ama ulaşamadığımız olabilir. Bir kısmının adresini bulamıyoruz, adresleri değişmiş. Yani katılım süreci ile ilgili verdiğimiz mektuplar geri geliyor. Dolayısıyla burada herkese çağrı yapıyoruz ki, bu sürece katkı verin. Biz anayasa yazmayacağız, biz anayasa yapacağız. Anayasayı yapacaksak, milletle beraber yapacağız'' şeklinde konuştu.