BIST 10.693
DOLAR 32,22
EURO 34,95
ALTIN 2.425,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çiçek Baykal'ın restini gördü!

CHP'nin Anayasa paketiyle ilgili AK Parti'ye yaptığı öneri siyaset arenasında şaşkınlık yarattı. Cemil Çiçek ise teklife bakın ne dedi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Başbakan Erdoğan Türkiye'ye henüz dönmedi ama CHP'nin Anayasa paketiyle ilgili önerisine hükümetten cevaplar gelmeye başladı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "sulandırma girişimi " demesinin ardından bir cevap da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'ten geldi.  CHP'nin önerisini çok samimi bulmayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek "Halka gitmemek adına insan zekasının üretebileceği ne varsa üretmeye çalışıyorlar" dedi.

BAYKAL SULANDIRMAK İSTİYOR

Çiçek'in açıklamalarının ardından bir açıklama da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan geldi. Baykal'ı samimi olmamakla suçlayan Atalay'ın açıklamaları uzlaşma havasını dağıtacak gibi..

Habertürk televizyonuna konuk olan Atalay'dan Baykal'ı üzecek açıklamalar geldi.

Atalay, CHP lideri Deniz Baykal'ın önerisinin, Anayasa değişikliğini sulandırma girişimi olduğunu söyledi.

NTV'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek CHP'nin Anayasa paketiyle ilgili önerisini ve gündemi değerlendirdi. CHP'nin asıl niyetinin bu paketi halka götürmeyi engellemek olduğunu söyleyen Çiçek, "CHP bir teklif getirmiyor, getiriyor gibi görünüyor. Şimdi ne yaparım da bunu halka götürmenin yolunu keserim, bunun derdindedir" diye konuştu.

"ORTADA KUŞ DİYE BİR ŞEY KALMADI"

"CHP'nin yaptığı şuna benziyor: Bir kuş düşünün. Önce kanatları uzun dediler, sonra olmadı biraz daha keselim, sonra bacaklarını keselim. Ortada kuş diye bir şey kalmadı" sözleriyle muhalefeti eleştiren Çiçek sözlerine şöyle devam etti:

Eğer bu teklifler anayasaya aykırıysa bir yıl sonra nasıl uygun hale gelecek? 28 yıldır çalışıyoruz diyorlar,  çalışan insan bir teklif getirir. Alternatif bir paket düşünür. Konu başlığı söylemenin dışında ortaya somut bir teklif koydular mı? Sadece konunun  başlığı söylendiğinde bir ilerleme olmaz.

"CHP HALKA GİTMEK İSTEMİYOR"

Ortada uzlaşma diye bir şey yok. Bunun halka gitmesini istemediği için ayağını kaldırıyor, adım atacak gibi yapıyor, geri çekiyor. Hem uzlaşacağım diyor; hem de karakola gideceğim diyor. Bunun neresi uzlaşma. CHP'nin ne istemediğini biliyoruz: Halka gitmek istemiyor.

CHP diyor ki; siz bu 11 maddeyi halka götürmeyin ben Anayasa Mahkemesine götüreyim. Anketleri de görüyoruz. Vatandaş bu paketi istedikçe ne yapabilirim diye düşünüyor. Anketler vatandaşın bu işe destek vereceğini gösteriyor. Halka gitmemek adına insan zekasının üretebileceği ne varsa üretmeye çalışıyorlar. Geri kalan 27 maddeyi götürüyoruz da bu 3 maddeyi niye götürmüyoruz?

"YARGI, CHP'NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL"

Yargıyı tenzih ederim ama CHP'nin yandaşı yargı diye düşünmek yanlış.
CHP zemin kaybına uğradığı gibi bir düşünce içinde mi? Mahkemeler CHP'nin arka bahçesi değildir. Kimse yargıyı zan altında bırakmamalı. Tartışma yapılacaksa modelini getirsin. Anayasa Mahkemesi kendi yapısını değiştirmek istiyor zaten. Bizim modelimizi beğenmiyorsa CHP kendi bir teklif getirsin.

Ben yasama organıyım üzerime düşeni yaparım getirdiğim teklifin de Anayasa'ya aykırı bir durumu yoktur. Biz getirdiğimiz teklifle yasamanın hakkını yedik. AK Partinin parlamentoda çoğunluk olması kabahat oldu. Dolayısıyla sırf uzlaşma adına tamam parlamento seçmesin Cumhurbaşkanı seçsin dedik. Aynı şey HSYK içinde parti kapatma içinde geçerli