BIST 10.755
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.424,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen AK Partili Çelikcan'dan yeni dönemle ilgili açıklamalar

Abone ol

Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca başkanlık görevinden uzaklaştırılmasının ardından dün yapılan üçüncü toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine getirilen Merkez Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ''Belediye yönetimi artık eskisi gibi olmayacak'' dedi.

Çelikcan, Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törenle, görevi Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'den devraldı.

Adana'nın bugüne kadar hep gürültü ve kavgayla gündeme geldiğini ifade eden Çelikcan, son yapılan demokratik seçimin yeni dönemin işareti olduğunu söyledi.
Çelikcan şöyle devam etti:
''Bu seçim, meclis iradesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Artık Adana'yı hep birlikte yöneteceğiz. Tek kişinin yönetiminde hatalar meydana gelebilir, biz sivil toplum kuruluşlarının ve değişik dinamiklerin görüşünü alacağız. Belediye yönetimi artık eskisi gibi olmayacak. Daha iyi bir Adana için el ele vereceğiz. Kenti, yatırımcıların kaçtığı, işsizliğin ikinci sırada olduğu bir durumdan kurtaracağız. Bu sonuç ülkemize ve Adana'ya hayırlı olsun.''

Çelikcan, iktidar partisine mensup olduğunu, bunun avantajını kente getirilecek yatırımlar için en iyi şekilde kullanacaklarını bildirdi.

Mahmut Çelikcan, bir gazetecinin ''Yüreğir Belediye Başkan Vekilinin belirlenip belirlenmediği'' sorusuna, 'İsim belli ancak şu an söylemeyeceğiz. Bunu yazılı açıklamayla bildireceğiz'' yanıtını verdi.

''Aytaç Durak'ın yargı tarafından göreve iade edilmesi durumunda ne yapacağı'' şeklindeki soru üzerine Çelikcan, ''Böyle bir şey olursa ben de Yüreğir Belediye Başkanlığına döneceğim' dedi.