BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yle ilgili bomba gibi açıklama

Kılıçdaroğlu'nun CHP liderliğindeki iki yılını değerlendiren Sonar Başkanı Hakan Bayrakçı'dan ilginç açıklamalar.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık dönemini SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Baykal'ın kaset olayının arkasında CHP'yi dizayn etmek isteyenlerin olduğunu savundu.

'Kaseti çıkaranlar AK Parti'ye yakın çevreler değil' diyen Bayrakçı, 'CHP'de 'Baykal giderse, yerine başka biri gelirse CHP daha yüksek oy alır' diyen muazzam plan yapıcı birtakım aklı evveller var Türkiye'de. CHP'yi dizayn ettiler ama planları tutmadı. Tüm medya desteğine rağmen Kılıçdaroğlu'nun alabildiği oy yüzde 25' diye konuştu.

MEDYA DESTEĞİ YETMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık ve 2011 seçimleri döneminde medyadan büyük destek aldığını anlatan Bayrakçı, "Kılıçdaroğlu tarihi destek gördü. Ona rağmen yüzde 25 aldı. Şimdi delegenin ve CHP seçmeninin Mustafa Sarıgül'ün medyada alternatif genel başkan adayı olarak algılanabilmesi için bazı medya kuruluşlarının görüş belirtmesi lazım. Bunlar 'Sarıgül' dese, olabilir. Delege etkilenir. Medya kampanya halinde 'Sarıgül' derse, CHP örgütleri, delege, hatta parti yöneticileri insanlar etkilenebilir' ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLE İKTİDAR ŞANSI YOK

Bayrakçı, Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP ile ilgili olarak da, 'CHP'nin Kılıçdaroğlu ile 2015'te tek başına veya koalisyon ortağı olarak iktidar olması mümkün değil. Çünkü karşısında Recep Tayyip Erdoğan var' diye konuştu. 'Kılıçdaroğlu'nun Sayın Erdoğan'la baş etmesi için farklı bir tarzının olması lazımdı, o da yok' şeklinde sözlerini sürdüren Bayrakçı, şunları kaydetti: 'Kılıçdaroğlu'nda kendi seçmenini korumakta sıkıntı çekecek bir siyasi söylem gözlüyorum. O seçmen şu anda bir kaçış yeri olsa gidecek. Onun için bazı medya grupları Mustafa Sarıgül'ü sunuyor. Seçmen Kılıçdaroğlu'nun şahsında karizmatik lider tipi görmek istiyor ama bunu bulamayabiliyor. Ayrıca iktidara yürüyebilmeniz için bazı olmazsa olmazlar var. Bu ülkede seçmen, onun oruç tuttuğunu, cumaya gittiğini görmek ister. Böyle algılar var. Pozisyonu gereği bunu yapması zor. Yapsa takiyye olarak anlaşılır yapmasa da algı bu. Kılıçdaroğlu'nun güven veren çok olumlu yanları da var ama bu saydıklarımız o kadar sıkıntı oluşturuyor ki...'

BANA 'RÜYA GÖRÜYORSUN' DEDİLER

Bayrakçı'nın, Kılıçdaroğlu'na yönelttiği bir diğer eleştiri ise Baykal'ın devrilmesine neden olan kaset skandalındaki tutumu. Bayrakçı, CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun kaset olayında iyi bir sınav vermediğini düşünüyor. Sürecin tamamen kötü yönetildiğini ifade eden Bayrakçı, 'Baykal'ın istifası yanlıştı. Komploysa niye istifa ediyorsun? Başka biri seçildi, ekibine sahip çıkmadı. Seni seçen ekibe sahip çık kardeşim. Partiyi bölüp parçalayacak şekilden kurtar. Fasıl fasıl kendisini seçen adamları tasfiye etmeye başladı" dedi. Kaseti çıkaranların 'Baykal giderse CHP'nin oyu yüzde 30'u bulur' diye plan yaptıklarını anlatan Bayrakçı, 'Ben de o gün 'Bu plan tutmaz' dedim. Tutmadı. Bunu 2010 Mayıs'ında iddia ettim. CHP'ye yakın çevreler bana dediler ki, 'Sen ne diyorsun? Parti patlayacak, yürüyecek. Dalgamı geçiyorsun, ne yapıyorsun Hakan Bayrakçı?' dediler. Beni rüya görmekle suçladılar. Ama 1 yıl geçti. 2011 Haziran'ında CHP yüzde 25 alınca 'Haa, bu adam bir şey söylemiş' dediler. Yanlış bir plandı' diye konuştu.