BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi umutlandıran AİHM kararı!

CHP'liler kesinleşen referandum sonuçlarıyla ilgili AİHM'e gitmeye hazırlanıyor. CHP'li hukukçular AİHM için çıkış yolu ararken, mahkemenin daha önce verdiği bir karar referandumun iptali konusunda umutlandırdı.

Abone ol

YSK'nın mühürsüz oylarla ilgili kararını AİHM'e taşımaya hazırlanan CHP'liler, AHİM'in referandumlarla ilgili bir kararıyla umutlandı. CHP'li hukukçulara göre AHİM'in "Mclean-Birleşik Krallık" ile "Cole-Birleşik Krallık" kararları, açacakları davaya örnek gösterilebilir.

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre AİHM, 11 Haziran 2013 tarihinde, Joseph Mclean ve Kevin Cole isimli iki hükümlünün, aralarında Mayıs 2011 referandumu da olmak üzere bir dizi seçime katılma haklarının elinden alındığına yönelik başvurusu üzerine aldığı kararda, "mevcut davada, mahkemenin referandumlarla ilgili yerleşik kararını değiştirmesini gerektirecek bir kanı bulunmamaktadır" ifadesine yer verdi.

CHP'Yİ UMUTLANDIRAN KARAR

CHP'li hukukçular, bu ifadeyi "yeni bir durum" olduğu takdirde, mahkemenin referandumlara yönelik de inceleme yapabileceği biçiminde yorumladı.

16 Nisan halk oylamasındaki mühürsüz oy pusulası kararı başta olmak üzere bir dizi usulsüzlük iddiasının "yeni bir durum" yaratacağı görüşünü savunan CHP, yetişmesi durumunda hafta sonuna kadar 16 Nisan referandumunu AİHM'e taşıyacak; serbest seçim hakkının ihlal edildiğini öne sürecek.