BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  EKONOMİ

Tatilciler Bozcaada'ya akın etti!

1 Mayıs tatilini fırsat bilen binlerce tatilci Bozcaada'ya akın etti. Yoğunluk nedeniyle yer bulamayanlar adadan geri dönmek zorunda kaldı.

Abone ol

Üç günlük tatili fırsat bilen İstanbullular, Çanakkale'nin Bozcaada ilçesine akın etti. Bölgedeki otellerde yüzde yüzlük doluluk oranı yakalanırken, rezervasyonsuz adaya gelenler ve yer bulamayanlar geri dönmek zorunda kaldı.

3 günlük tatil süresinde Bozcaada’da işletmelerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Bazı tatilciler ise rezervasyon yaptırmadan adaya gelince, konaklayacak yer bulmakta zorlandı. Bazı tatilciler ise konaklayacak otel, pansiyon bulamayınca adadan ayrılmak zorunda kaldı.

Bozcaada’da kalmayı başarabilen tatilciler ise ada sokaklarını gezdi, koylarda güneşlendi, Polente Burnu’nda gün batımını izledi, akşam ise restoranda vakit geçirdi. Bazı tatilciler ise Ayazma’da denize girdi. Polente Burnu’nda gün batımını seyretmeye giden tatilciler, yaşanan araç yoğunluğunu nedeniyle zor anlar yaşadı. Jandarma ekipleri, sürücülere yardımcı olarak trafiği rahatlatmaya çalıştı.