BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06
HABER /  DÜNYA

Donald Trump'tan sürpriz Rusya çıkışı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile işbirliği yapılabileceğini söyledi. Clinton'a gönderme de yapan Trump, Bill Clinton Rusya ile görüşürken eşinin de o ülkeyle uranyum anlaşması imzaladığını söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile bazı konularda işbirliği yapılabileceğini söyledi. Uzlaşma aranacak konuları açıklamayan Trump, seçimlerdeki rakibi Hillary Clinton'ın Rusya ile yaptığı uranyum anlaşmasını hatırlattı.

CBS televizyonuna konuşan Trump, hangi alanlarda işbirliği söz konusu olduğunu açıklamadan, "Rusya ile birlikte hareket edeceğim. Bu Çin de olabilir, diğer pek çok farklı grup ta olabilir" dedi.

ABD Başkanı Trump, seçim öncesinde yürütülen kampanyanın Rusya ile ilgisi olduğuna dair iddiaları bir kez daha ‘uydurma' olarak tanımladı.

Trump, "Eğer hackeri yakalayamadıysanız, kırma işlemini kimin yaptığını söylemek çok zor" diye konuştu.

Seçim öncesinde yürütülen kampanyadaki rakibi Hillary Clinton'un Moskova ile ‘bağlantısını' da hatırlatan Trump, "(Clinton'ın seçim kampanyasını yöneten) John Podesta, anladığım kadarıyla kardeşi ile birlikte Rusya'da bir şirkete sahip. Hillary'nin eşi (eski ABD Başkanı Bill Clinton) Rusya'da görüşmeler yaparken, kendisi Rusya ile uranyum anlaşması yaptı. Fakat bu konuda hiç kimse konuşmuyor" ifadelerini kullandı.