BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'yi Johnson mektubuyla vurdu

CHP'nin Suriye tezkeresine hayır demesine iktidar partisinin öfkesi devam ediyor. Bir tepki de Volkan Bozkır'dan geldi.

Abone ol

CHP'nin "AK Parti ABD'nin jandarması" suçlamasına AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, ABD Başkanı Johnson'un İnönü'ye yolladığı Kıbrıs mektubuyla cevap verdi.
 
tv8’de ekranlara gelen Erkan Tan’la Başkentten programına TBMM Dış İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır konuk oldu... 

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bozkır; ‘ABD’nin bir mektubu ile katliamlara engel olamayan CHP, bize gelmiş ABD’nin jandarması diyor!’ dedi ve anlattı:

MEKTUPLA CHP KIBRIS'I 11 YIL AĞZINA ALAMADI

Muhalefetin; ‘ABD düğmeye bastı, AK Parti ABD’nin jandarmalığını yapıyor’ eleştirilerine yönelik konuşan Bozkır şu sözleri kaydetti:

“CHP, ABD’ye jandarmalık yapıyorsunuz diye AK Parti politikalarını eleştiriyor. Ben CHP’nin geçmişte ne yaptığını hatırlayabilecek bir yaştayım. 1960’lı yıllarda Kıbrıs olayları patlak verdiğinde Ankara’da yürüyüşler yaptık. O arada ABD’den bir mektup geldi 1963’ten 1974’e kadar CHP, Kıbrıs’ı bir daha ağzına dahi alamadı. Bu yıllarda Kıbrıs’taki soydaşlarımız katliama tabi tutuldu. ABD’nin bir mektubu ile Kıbrıs’taki soydaşlarımızın katledilmesine engel olamayan, çıkartma yapmaktan vazgeçen CHP, bugün gelmiş bize laf söylüyor. Bize ABD’nin jandarması diyor!”

ÜLKEYİ DÜŞÜNMEK ZORUNDASINIZ

CHP’nin tezkereye hayır demesi üzerine açıklamalarda bulunan Bozkır şunları söyledi:

“CHP tezkereye hayır demek ile ölen vatandaşlarımızın hesabını sorma demiş oldu. Türkiye’nin dış politikası Türkiye’nin geleceği ile ilgilidir. Farklı düşünebilirsiniz; ama bağrınıza taş basıp ülkeyi düşünmek zorundasınız. CHP yanlış kararların bizzat içerisinde oluyor. 38,5 yıllık hariciyeciyim böyle yanlış bir ana muhalefet partisi politikası görmedim ben.”