BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başörtülü öğrenci dövüldü mü?

Başörtülü öğrencinin okula alınmadığı ve dövüldüğü iddiasıyla ilgili Gaziantep İl Müdürlüğü açıklama yaptı.

Abone ol

Gaziantep’te bir ilköğretim okulunda okuyan 8’nci sınıf öğrencisi Seda Nur Ağsu’nun başörtüsü ile okula alınmaması ve darp edilmesi iddialarıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettiş görevlendirdi. Müdürlük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise ortaya birtakım asılsız iddiaların atıldığına dikkat çekti. 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan Türktepe İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 8’nci sınıf öğrencisi S.N.A.’nın 'başörtüsüyle derse alınmadığı ve okul müdürü tarafından da linç ettirildiği'ne yönelik haberler internet sitesi ve gazetelerde yer almıştı. Haberin ardından konuyu araştırması için müfettiş görevlendiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklama yaptı. Öğrencinin, 24 Eylül tarihinde kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı şekilde okula geldiği ve velisi tarafından da sınıfa götürüldüğü belirtilerek, bu sürecin yaklaşık bir hafta sürdüğüne değinildi. Okul Müdürü Orhan Usta’nın öğrencinin eğitim öğretim hakkının engellenmemesi için öğrenciyi okula aldığı, ancak yönetmelikler gereği sınıfa başı kapalı olarak giremeyeceğinin belirtildiği açıklamada, rehberlik servisinin de öğrenciyle görüşmesinin istendiği aktarıldı.

Habere konu olan ve çeşitli internet sitelerine de yansıyan görüşmede, okulla ilgili birtakım asılsız iddiaların ortaya atıldığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: “Haberde Okul Müdürü Orhan Usta hedef alınmış, aynı zamanda Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili asılsız suçlamalar yapılmıştır. Şöyle ki, öğrenci velisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyu aksettirmek için geldiğinde, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı tarafından polis nezaretinde dışarı çıkarıldığını söylemiştir. Bu iddianın asılsızlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bulunan kamera kayıtları incelendiğine ortaya çıkacaktır.”

Açıklamada, öğrencinin rehber öğretmenin odasına görüşme ve bilgilendirme amaçlı alındığına da dikkat çekilirken, kilitli tutulma, hakaret edilme ve kimseyle görüştürülmeme yönündeki iddialarla ilgili olarak da müfettişlerin görevlendirildiği belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de inançlara saygılı olunduğunu, ancak yönetmelik çerçevesinde işlem yapmaları gerektiğinin altını çizdi.