BIST 10.222
DOLAR 32,34
EURO 34,94
ALTIN 2.396,74
HABER /  GÜNCEL

CHP’ye oy vermezsem namerdim

Böyle diyor Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar.. Kılıçdaroğlu'nun yalanladığı türbanla ilgili çıkışı için bakın neler dedi?

Abone ol

Bu iddialı söz hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesinin yazarı Şamil Tayyar'a ait.. "Türban sorununu çözeceğim" diyerek kamuoyunu ayağa kaldıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyar'ı da heyecanlandırdı..

Ancak Şamil Tayyar'ın Kılıçdaroğlu'nun bu sorunu çözeceği konusunda derin kuşkuları var. Geçmişte bu soruna karşı takındığı tavrı gündeme getirerek, türban yasasının iptali için başvuru yapanlar arasında 50. sırada olduğunu yazdı..

"(...)CHP, düzenlemenin, özetle anayasada değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen “laiklik” maddesine aykırı olduğunu, anayasanın yasamaya böyle bir yetki vermediğini belirterek iptali istedi, mahkeme de “haklısın” dedi.

Üstelik, bu değişiklik girişimi, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının gerekçeleri arasında sayıldı, imza sahibi kimi milletvekillerine siyaset yasağı istendi.

Kemal Bey diyebilir ki; “Ben o tarihte sıradan vekildim. Parti disiplinine uydum. Şimdi patron benim, CHP’ye yeni bir vizyon kazandıracağım, Türkiye’nin bu kronik sorununu çözeceğim.”

Nitekim, Radikal’e verdiği demeç, bu minvaldedir. “Yeni Sol” politikaları hayata geçireceklerini söylüyor.

Eyvallah.

Buradan bir önerim var. Hiç seçimi beklemeye gerek yok. Hemen üniversitelerde türban yasağını kaldıran bir teklif hazırlayın, AK Parti ve MHP zaten dünden hazır, parlamentonun tümünün desteğiyle kanunlaştırın.

Hiç olmazsa Türkiye’nin kronik bir meselesini kökten kesip atın. Her ne kadar içinde AK Parti ve MHP’nin oyları olsa da sevabı CHP’ye yazsın.

Kendi nefsime CHP’ye oy vermez sem namerdim. "

Akşam saatlerine doğru Kılıçdaroğlu'nun türban yalanlaması gelince, hevesinin kursağında kaldığını söyleyen yazar, yazısını şu sözlerle tamamlıyor:

"Yazıyı bu şekilde tamamlayıp yazı işlerine gönderdikten kısa süre sonra Kemal Bey, tekzip yayınladı, Dersim örneğinde olduğu gibi yine çark etti. Bizim de CHP’ye oy verme hevesimiz kursağımızda kaldı.

İsmi lazım değil, sektörde meşhur bir yazarımız için “Tek yazıyla iki defa manşet olur, biri yazının kendisi diğeri tekziptir” denir. Anlaşılan, tek açıklamayla iki defa manşeti kurtaran yeni genel başkan profiliyle Kemal Bey’e de alışmamız gerekiyor artık.

Önce kükreyecek sonra yalanlamasını bekleyeceğiz."