BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.437,12
HABER /  MEDYA

CHPye esrarengiz ziyaret!

Koza İpek'in yeni TV'si Kanaltürk'ün başına geçen Fatih Karaca'nın ilk icraatı Baykal'a bağlılıklarını bildirmek oldu.

Abone ol

INTERNETHABER (ÖZEL)-Star Gazetesi yazarı Nasuhi Güngör'ün köşesine taşıdığı ni bulmak zor olmadı. Çünkü Nasuhi Güngör'ün yazısında isim verilmese de her şey açık...

Medyada yeni göreve atanan tek kişi var; o da Fatih Karaca...

İpek Koza'nın yeni televizyonu Kanaltürk'ün tepe yönetimine atanan Fatih Karaca'nın geçen hafta Baykal'ı ziyaret ederek, "bağlılıklarını bildirdi"iğini Ankara'da bilmeyen yok...

Ziyaretin içeriğini bilmemiz mümkün değil... Ancak Fatih Karaca'nın dilini, üslubunu, konuşurken ağzından nasıl bal aktığını biliyoruz... O yüzden Fatih Karaca'nın bütün nezaketini sergileyerek, "Efendim sizi hayranlıkla izliyorum, ne buyurursanız emrinizdeyim. Bu televizyon sizin. Ben tam yetkiyle buradayım, cep telefonum 24 saat açıktır, lütfen beni her zaman arayın" sözleriyle Baykal'ı onore ettiğini söyleyebiliriz.

Ziyaretin sebebine gelince...

Karaca'nın iktidarla başı pek hoş değil; bunu herkes biliyor. Hal böyle olunca, Koza İpek'in Kanaltürk'ünde "iktidar" olan Karaca, bu esrarengiz ziyaretin duyulacağını bile bile, Baykal'a "bağlılıklarını bildirerek" iktidara gözdağı verdi.

Peki bu ziyaret Koza İpek'te nasıl karşılandı?

İnternethaber'e ulaşan bilgiye göre, Karaca'nın bu ziyareti "derin kriz"e neden oldu. İktidara yakınlığı ile bilinen ve CHP'nin tüm yöneticileri tarafından  "dinci medya" olarak suçlanan Bugün'ün üst yönetimi "esrarengiz ziyaretçi"nin ziyaretinden fazlasıyla rahatsız. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Japonya'ya giden Selahattin Sadıkoğlu'nun dönüşte nasıl bir tavır sergileyeceği şimdiden merak ediliyor.

Öte yandan, "Medya Grup Başkanı" olarak görev alan Fatih Karaca'nın bugüne kadar Bugün'ün kapısından içeri girmemesi dikkat çekiyor. Karaca göreve geleli on gün olmasına rağmen, Bugün'ün künyesindeki yerini alamıyor.

Bu ambargonun neden konulduğu da bir başka merak konusu...

Gelişmeler İnternethaber'de olacak...