BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

CHP'ye ciğer emanet edilmez

Anayasa paketi tartışmaları tüm hızıyla sürüyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP'ye yüklendi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, "Bu millet 70 senedir iktidarı CHP'ye emanet etmiyor, millet bir 70 sene daha geçse bu emaneti CHP'ye vermeyecektir" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, partisinin Burdur İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, muhalefet liderlerine yüklendi.

Türkiye'nin 7 bölgesinde de yapılan seçimlerde AK Parti'nin birinci parti olduğunu dile getiren Kılıç, Diyarbakır'ın 2002 seçimlerinde 10 milletvekili çıkardığını, bu milletvekillerinin 6 tanesinin AK Parti, 4 tanesinin ise DTP olduğunu, CHP'nin ise milletvekili çıkaramadığını dile getirdi.

CHP'nin içinde 'Halk' ibaresinin yer aldığını fakat halka karşı olmalarını anlamadığını belirten Suat kılıç şöyle konuştu:

MİLLETİ YOK SAYAN ANLAYIŞ

"Bir partinin adında halk ibaresi olacak ama cumhurbaşkanını halkın seçmesine, anayasa değişikliklerini halkın oylamasına karşı koyacak. Hadi canım oradan. Milletin seçtiği iktidarı yok sayan bu anlayış, aslında demokrasiyi yok sayıyor. Bu milletin iş başına getirdiği milletvekillerinin anayasa değişikliği yapamayacağını söyleyen muhalefet anlayışı, aslında TBMM'ye ağır bir hakarette bulunuyor. Kendilerine neyin doğru neyin yanlış olduğuna milletin karar vermesini söylüyoruz. Ama onlar ısrarla 'hayır' diyor. Tıpkı 2007'de 'Bu halk cumhurbaşkanı seçemez' dedikleri gibi, bugün de anayasa referandumunda oy kullanamayacağını düşünüyorlar. Bilmiyorlar ki bu halk gecenin alaca karanlığında ak sütün içindeki ak kılı seçebilecek kadar gözü keskindir."

KEDİYE CİĞER İMANET EDİLMEZ

Anayasa değişikliği hakkında muhalefet liderlerinin tutumunu eleştiren Kılıç, CHP'nin grup başkan vekillerinin anayasa değişikliğiyle ilgili yaptığı basın açıklamasını hatırlattı. Basın açıklamasında kötü, çirkin, siyasetin seviyesini ve düzeyini aşağılayan bir cümle kullandıklarını dile getiren Kılıç, "AK Parti'ye anayasa değişikliği yaptırmayız. Çünkü kediye ciğer emanet edilmez' dediler. Evet, kediye ciğer emanet edilmez. O yüzden bu millet 70 senedir iktidarı CHP'ye emanet etmiyor. Millet bir 70 sene
daha geçse bu emaneti CHP'ye vermeyecektir" dedi.