BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin yeni İl Başkanlığı binasına mühür vuruldu

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, CHP İl Başkanlığı'nın Sarıyer'deki yeni binasında kaçak inşa faaliyetine karşı binayı mühürledi.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Sarıyer'de satın aldığı yeni binasının iç kısımlarında imar yönetmeliğine aykırı biçimde tadilat yapılmaya çalışılmış, ihbar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tadilat yapılan bölümü mühürleyerek çalışmaları durdurdu.

"İstanbul imar yönetmeliğine aykırı birkaç husus tespit ettik"
Konu hakkında açıklamalarda bulunan site yönetimi Genel Müdürü Serkan Çakır, “Şöyle ifade edeyim projemizde ticari ve mesken amaçlı 280 tane bağımsız bölüm bulunmaktadır. C bloğumuzda 2 si ticari 12 tanesi de mesken amaçlı bir bloğumuz var. Bu bloğumuzdaki kat malikimiz bloğu teslim aldıktan sonra yönetimimize tadilat ve tamiratla ilgili bir dilekçe vermiştir. Vermiş olduğu dilekçede kat mülkiyeti kanunu, yönetim planımız ve İstanbul imar yönetmeliğine aykırı birkaç husus tespit ettik. İlgili kurumlara yani Sarıyer belediyesi ve Çevre Şehircilik il müdürlüğüne konuyla ilgili bir dilekçe verilmiştir. Bu dilekçede Sarıyer Belediye Başkanlığı ve Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğünün görüşü istenmiştir. Bu çerçevede ilgili makamlar gelerek incelemeyi gerçekleştirmiş ve mesken olarak nitelendirilen mesken fonksiyonuna sahip bağımsız bölümlerin farklı bir amaçla değişikliğe gidildiğini tespit ederek ilgili bloğun mühürlenmesine karar vermişlerdir” dedi.

"İmar yönetmeliğine aykırılıktan mühürlendi"
Çakır, “Nedenlerden bir tanesi de şu; burası bir toplu yapı toplu yapı içerisindeki yangın algılama sistemlerindeki yangın kapıları yani toplu yapının tamamını ilgilendiren elektronik fonksiyonların buradaki kat maliklerinin can ve mal güvenliğini sağlayan bazı fonksiyonlarının yapılan tadilatlarla beraber devre dışı bırakıldığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Bu sebeple ilgili kurumlara müracaatlarda bulunulmuştur. Ve ilgili kurumlar da buraya gelip incelemeleri gerçekleştirerek başvurduğumuz dilekçeye istinaden buradaki bağımsız bölümümüzü fonksiyon değişikliği ile ilgili imar yönetmeliğine aykırılıktan mühürlemiştir” diye konuştu.

Öte yandan bina drone ile havadan da görüntülendi. Binanın mühürlü olmasına rağmen içeriye giriş çıkışlar olduğu ve bazı çalışmaların devam ettiği görüldü.