BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.403,04
HABER /  SEÇİM

CHP'nin sürpriz Cumhurbaşkanı adayı

İl Başkanları, Cumhurbaşkanlığı makamında görmek istedikleri 3 ismi CHP liderine bildirirken, Yılmaz Büyükerşen ismi ön plana çıktı.

Abone ol

Seçim sonuçlarını değerlendirmek için Parti Genel Merkezi'nde il başkanlarını toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her başkandan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için 3'er isim bildirmesini istediği öğrenildi. 

Türkiye sinin haberine göre, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı için, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismi öne çıktı.

Toplantıda yerel seçimlere değinen Kılıçdaroğlu sonuçların memnun edici olmadığını söyleyerek, "Ben memnun değilsem, inanıyorum ki sizler de memnun değilsiniz. O zaman oturacağız beklediğimizle, karşılaştığımız tabloyu masaya yatıracağız." dedi.

BAYKAL MODELİ TEKLİFİ

İl başkanları da aday belirlemede ciddi hatalar yapıldığını, seçim bütçesinin yetersiz kaldığını, aday belirlerken örgütlerin görüşünün yeterince alınmadığını belirtti. Bazı il başkanları önümüzdeki dönemde bir tüzük kurultayı yapılmasını ve Baykal döneminde uygulanan güçlü genel sekreterlik modeline geri dönülmesini teklif etti.