BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,07
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

CHPnin İstanbul ilçe adayları

CHP, İstanbul'u yenide kazanmak istiyor. Adaylık takviminin başladığı partide öne çıkan isimler kimler?

Abone ol

CHP İstanbul'da 1994'ün rövanşına hazırlanıyor. Partide adaylık takvimi başladı, adayların Aralık ayı ortasına kadar isimlerini bildirmesi gerekiyor. Peki mevcut başkanlar ve adaylar kimler olacak?

Herkesin cevabını aradığı soruya CHP kulislerini araştıran Sabah yazarı Mahmut Övür, köşesinden yanıt veriyor. İşte hem partide hem de rakiplerin merak ettiği o isimler: 

(...)Kadıköy'de Selami Öztürk, Beşiktaş'ta İsmail Ünal, Bakırköy'de Ateş Ünal Erzen ve Avcılar'da Mustafa Değirmenci'nin yeniden aday olacakları biliniyor.

Merkez sağdan geçen Hasan Akgün Büyükçekmece'de, eski DSP'li Belediye Başkanı Adil Emecan Zeytinburnu'nda, Fırat Aykut Çatalca'da, Cemil Ekşi ise Tuzla'da aday gösterilecek.

Yeni ilçelerden Çekmeköy'de öne çıkan isimler, Anavatan Partisi'nden CHP'ye geçen Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi ve bölgede geniş çevresiyle dikkat çeken bankacı Atalay Altıntaş...

Anadolu yakasının ilgi çeken yeni ilçesi Ataşehir'de ise kıran kıran bir adaylık yarışının süreceği bekleniyor. Çünkü CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları'ndan Battal İlgezdi de, Zafer Nuhoğlu da buradan aday olmak istiyor. Ayrıca Hüsniye Kaya da iddialı isimlerden...

Beylikdüzü'nde sanatçı Emre Saltık ve avukat Osman Gülcan Çevikkol, Sancaktepe'de SHP'den geçen Fikret Şahin, Bağcılar'da Göçmen Dernekleri Başkanı Bayram Ali Çeşmeli, Kağıthane'de Gültekin Salter tek aday olarak görünüyor.

Kartal'da Ali Kılıç, Necla Erdem ve eski Anavatan Partisi İstanbul İl Başkanı, Ali Müfit Gürtuna'nın döneminde başkan vekili olan Ümit Özerol.

Beyoğlu'nda gazeteci Mustafa Dolu, Hüsnü Okçuoğlu, Maltepe'de Zübeyt Çelik ve Mustafa Zengin, Sarıyer'de ise Erol Aydın, Gökhan Zeybek ve Sedat Özsoy'un isimleri konuşuluyor...

CHP'nin şimdilik iki de sürpriz ismi var.
Biri Trabzonspor'un ünlü futbolcusu Lemi Çelik, diğeri ise eski Sultanahmet Camisi imamı Osman Nuri Bedir ...

Çelik CHP'nin Güngören adayı, Bedir ise Sultanbeyli Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarına başlamış bile.

Anavatan Partisi'nden CHP'ye ilk geçen Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın'ın durumu ise belirsizliğini koruyor.

Başakşehir'den aday olmayacağını açıklayan Kemal Aydın sadece "Bekliyorum" demekle yetiniyor. Aydın'ın bu açıklaması siyaset kulislerinde "Bakırköy'ü istiyor" biçiminde yorumlanıyor.