BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

CHP'nin iki numarasının başı dertte

Seçimlere 2 hafta kala Ankara kulislerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le ilgili şok bir iddia konuşuluyor.

Abone ol

Seçimlere 2 hafta kala Ankara kulislerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le ilgili şok bir iddia konuşuluyor.

İddianın kaynağı, CHP'nin ikinci adamı Gürsel Tekin'in Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde verdiği geçersiz ruhsat nedeniyle 2.5 yıla mahkum edilmesi. Dedikodular ise Tekin'in hesabının seçim öncesi kesileceği yönünde.

Tekin hakkında iddiayı dile getiren ise Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin...

"Seçim öncesi Gürsel Tekin'i mahkum etmeye hazırlanıyorlar. Bir sonraki pazar günü sandık başında olacağız, partiler son virajda bütün silahlarını ateşlemeye, her kozu kullanmaya hazır bekliyor" diyen Küçükşahin, Tekin'le ilgili şunları yazdı.

...Doğrusu Ergenekon, Balyoz davalarının da eski primi yapmadığı anlaşılıyor. Bütün bunlara karşın, iktidarın elinde hâlâ kullanacağı çok koz olabileceğini; şapkadan çıkaracak yeni şeyler bulabileceğini düşünmek son derece doğal.

Örneğin; CHP'nin iki numarası Gürsel Tekin'in, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak bir binaya geçersiz ruhsat verdiği iddiasıyla, yerel mahkemenin hükmettiği 2.5 yıllık mahkumiyet kararı Yargıtay gündeminde. İktidarı destekleyen medyanın bu kararın 12 Haziran'a kadar verilmesi için yoğun bir etkileme çabası içinde olduğu görülüyor. İlgili dairede bugün başkan değişikliği olacak ve dairenin dosyayı görüşmesinin önünde hiçbir engel yok. Mahkumiyetin onaylanması halinde Tekin'in milletvekili olma şansı ortadan kalkacağı gibi CHP, yerine yeni isim de öneremeyecek.

SAVCI TEBLİĞNAMESİNİ YAZDI

Düşünün; seçime iki gün kala, yolsuzluk vurgusu ile seçim sürecini geçiren CHP'nin iki numarası görevi kötüye kullanmaktan mahkûm oluyor! Tabii burada şöylesine küçük(!) bir sorun da yok değil.