BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin de grup önerisi reddedildi

CHP, Danışma Kurulunda anlaşma sağlanamaması üzerine, gündeme ilişkin grup önerisini Genel Kurula getirdi.

Abone ol

Önerinin aleyhinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, iktidarları döneminde depremlere karşı bir çok önlem alındığını söyledi.

Fay hatlarının yeniden belirlendiğini belirten Güllüce, yapı denetimiyle ilgili yasa çıkartarak, yapıların denetimden geçirilmesini sağladıklarını ifade etti.

MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, önerinin lehinde konuşurken, ''Bugüne kadar depremlere karşı tedbirler almayı başaramadık'' dedi.

Türkiye'de bugüne kadar, en büyüğü 1939'da Erzincan'da olmak üzere 90 büyük deprem yaşandığını anlatan Akkuş, depreme karşı ciddi önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Önerinin aleyhinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da CHP'nin kurulmasını istediği deprem araştırma komisyonunun zaten çalıştığını söyledi.

Genel Kurulun bugünkü çalışmalarına saat 15.00'de başlamasına rağmen hala gündeme geçilemediğine işaret eden Kılıç, muhalefete, ''Patinaj yapma, çalışmaları engelleme düşüncesinden vazgeçerseniz, gündemdeki tasarı ve teklifleri bir an önce görüşüp yasalaştırabiliriz. 'Bırakın çalışalım' çağrısını dikkate almıyorsanız, 'gelin birlikte çalışalım' çağrısını yapıyorum'' diye seslendi.

Genel Kurulda daha sonra sözlü soruların yanıtlanmasına geçildi. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, milletvekillerinin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtlıyor.