BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin Anayasa Mahkemesi hesabı

Anayasa paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'nde dava açmayı planlayan CHP'de 110 imza kaygısı. 97 vekili olan CHP, mahkemeye tek başına başvuramayacağı için dışardan destek arayışına girecek.

Abone ol

Anayasa'nın 148. maddesine göre Anayasa değişikliklerini şekil bakımından iptali davası açabilmek için 110 milletvekilinin imza atması gerekiyor.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre CHP'nin 97 milletvekili bulunması nedeniyle Anayasa değişikliğini iptali için Anayasa Mahkemesi'ne tek başına başvuramıyor.

110'U BULAMIYORLAR

CHP'nin 110 imzayı tamamlamak için diğer partilerden veya bağımsızlardan destek alması gerekiyor. Anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne dava açılmasına MHP'nin destek vermeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. MHP'nin, CHP ile birlikte hareket ediyor görüntüsü vermemek için CHP'ye imza desteği vermeyeceği belirtiliyor.

Meclis'te 11 bağımsız milletvekili bulunuyor. CHP 11 bağımsız milletvekilinin desteğini alsa bile ancak 108 milletvekiline ulaşıyor. CHP'nin Meclis'te 6 milletvekili ile temsil edilen DSP'nin de desteğini alması gerekiyor.

Meclis'te 6 milletvekili ile temsil edilen DSP kritik parti konumuna geldi. AK Parti, CHP'nin dilekçesine imza atmaması için DSP'yi ikna etmeye çalışıyor.