BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin adaylarını Öktem seçecek

Genel Başkan Baykal'la dün dört saat görüşen Öktem, toplantıdan istediğini alarak çıktı. Barış Yarkadaş yazdı...

Abone ol

                                                              BARIŞ YARKADAŞ
28 Mart seçimlerine hazırlanan CHP, İstanbul'daki belde belediye başkan adaylarının seçimi konusunda tavrını netleştirdi. Parti, İstanbul İl Başkanı Öktem'e tam yetki verdi.

Dün CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Deniz Baykal'la dört saat süren bir toplantı yapan İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, bölge milletvekillerinin, seçim çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini ve ilgili-ilgisiz birçok kişiye "Başkan adayımızsın" dediğini aktardı.

Bu sözlerin, CHP'yi çok zor durumda bıraktığını da ifade eden Öktem, "En doğru yöntem, İl Teşkilatı'nın adayları belirlemesidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, "İstanbul'daki tüm belde başkan adaylarını belirleme yetkisini sana veriyorum. Ekibinle birlikte adayları belirle ve çalışmaya başla" talimatını verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, bu sözler üzerine İstanbul'a döndü ve gelişmeleri arkadaşlarıyla paylaştı. CHP İstanbul İl Örgütü, belde belediye başkan adaylarını belirlemek için kollarını sıvadı.

CHP'li kaynaklardan edinilen bilgiye göre, partinin İstanbul'daki kurmayları, aday belirlerken, temel kıstasın "sosyal demokrat" kimlik taşımak olduğunu belirtti.

Bu gelişmeyle birlikte, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve Bülent Tanla'nın İstanbul'da "Adayımızsın" diyerek söz verdiği MHP'lilerin de umudu suya düştü.

Bilindiği üzere, Mehmet Sevigen birçok bölgede, MHP'lileri aday göstermeye çalışmış, bunu da "Sağdan oy almak için ihtiyacımız var" diyerek savunmuştu.

Ancak CHP İl Başkanı Şinasi Öktem'in bu tavra kesinlikle karşı olduğu ve "CHP'yi CHP'liler temsil eder" anlayışını savunduğu biliniyor.