BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,84
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda yapılacak

CHP'nin 38'nci Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak kurultayın ilk günü parti genel başkanı, ikinci gün ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçimleri yapılacak.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ağustos ayında başlayan il kongreleri devam ederken ekim sonuna kadar 81 il başkanının yanı sıra bin 370 kurultay delegesi de belirlenmiş olacak.

CHP'de şu ana kadar Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere, 67 il başkanı seçildi. Hafta sonu gerçekleştirilen İstanbul İl Kongresi'nde ise 'değişimciler'in adayı olduğu belirtilen Özgür Çelik, eski başkanlardan Cemal Canpolat'a karşı seçimleri kazandı.

İstanbul, 196 kurultay delegesi ile büyük kurultay için en önemli il konumunda bulunuyor.

CHP'nin 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 38. Olağan Kurultay'ının yeri belli oldu. Şimdiye kadar 19 kez olağanüstü kurultay yapan CHP'nin bu 57'nci kurultayı olacak.

CHP Parti Meclisi'nce (PM) alınan karar gereği kurultay için parti genel müdürlüğü tarafından Ankara Spor Salonu kiralandı. Müdürlük, bin 370'i delege olmak üzere, bin 500 kişi için kalacak yer kiralamasına da başladı. Kurultayın sloganı içinse çalışma sürüyor.

Salon hazırlıklarına 2-3 gün öncesinden başlamayı kararlaştıran parti genel müdürlüğü, delegelerin oylarını hızlı kullanması ve giriş çıkışlarda karmaşa olmaması için 'turnike' sistemini kullanacak.

CHP'nin 4-5 Kasım tarihinde yapılacak kurultayında, ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. CHP'de genel başkanlığa aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzası gerekiyor.

Öte yandan CHP'nin yeni tüzük ve parti programı yazımı ise sürüyor. CHP'de 38. Olağan Kurultay'dan iki hafta sonra 25-26 Kasım tarihlerinde tüzük kurultayı yapılması bekleniyor. Tüzük kurultayında parti tüzüğünün çağdaş hale getirilmesine yönelik değişiklikler ele alınacak.

Bu kapsamda, Avrupa'daki sol partilerin tüzükleri mercek altına alındı. Bunun yanında, Türkiye'deki diğer partilerin tüzükleri de inceleniyor. Yeni tüzükte milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi, milletvekillerine dönem sınırı getirilmesi, 60 olan PM üyesi sayısının artırılması gibi değişiklikler bekleniyor.

Diğer yandan ilki 30 Eylül'de Güneydoğu illerini kapsayacak şekilde Şanlıurfa'da gerçekleştirilen 'Yerel Yönetimler Bölge Toplantıları' devam ediyor.

Bu hafta sonu da Marmara Bölge toplantısında, parti örgütünün belediye başkanlarıyla bir araya gelinerek, yerel seçim stratejileri ele alınacak.