BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  POLİTİKA

CHPliler ikna olmadı

CHP'liler Telekom'un belgesi inandırıcı bulmadı. Önder Sav ve diger parti kurmayları iddiaların arkasında.

Abone ol Önder Sav'ın telefonunu açık unutmuş olabileceği iddiasına inanmayan CHP kurmayları , Sav'ın telefonunun açık olduğunu gösteren belgeye de güvenmiyor.  Gerekçelerden biri Telekom'un hükümetin elinde olması...

TELEKOM HÜKÜMETİN ELİNDE

CHP yönetimi, Vakit gazetesinin yayınladığı Telekom Ankara İl Müdürlüğü’nden aldığı belgeyi inandırıcı bulmadı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yakın çevresine, "Bu doküman tatmin edici değil. Telefonu yanlışlıkla açmam söz konusu değil. Telekom hükümetin elinde, istediklerini yazabilirler. Beni zaten dinliyorlardı. Valinin geleceğini biliyorlardı, gelince aradılar ve kılıfını yarattılar" dedi.

AÇIK TELEFON İKİ KEZ NASIL ÇALAR?..

CHP yöneticileri ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın basın toplantısını da izleyen Sav, eski iddialarını tekrarlayarak, "Benim Vakit muhabiri ile görüşmediğim açık. Telefonu açmam gibi bir durum da söz konusu değil. Üstelik görüşme sırasında telefonum da birkaç kez çaldı. Açık kalan bir telefon nasıl çalar?" dedi.

HÜKÜMET VE VAKİT İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Teknolojideki son gelişmeleri anımsatan Sav, "Bunlar beni zaten dinliyorlardı. Valinin o gün o saatte bana geleceğini de tespit ettiler. Tam yanıma geldiği sırada da beni aradılar. Bu olaya kılıf yapmak istediler. Teknoloji sayesinde hem beni dinlediler hem de 'bu telefon açık kaldı' diye kılıfını hazırladılar. Telefonum kapalı bile olsa teknoloji sayesinde sanki konuşmuşum gibi gösterebilirler. Hükümet ile Vakit’in iç içe bu işin içinde oldukları nettir" dedi

KAPALI CEP TELEFONU ÜZERİNDEN ORTAM DİNLENDİ

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, “Vakit gazetesi, valinin ziyaretinden haberdardır. Valiyi takip etmiştir ve görüşme sırasında aramıştır. Ancak telefon açılmamıştır. Kapalı cep telefonu üzerinden bir dinleme söz konusudur” dedi.  Özyürek, Genel Sekreter Önder Sav’ın görüşme sırasında cep telefonunun iki kez çaldığını hatırladığını, ancak telefonu açmadığını söyledi.

TELEFONU DEĞİL SÖZÜMÜZÜ DİNLESİNLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Hükümet bizim telefonlarımızı dinleyeceğine sözümüzü dinlesin, daha iyi olur'' dedi. Öymen, Türkiye'de usulsüz olarak yaygın bir şekilde önemli şahsiyetlerin telefon konuşmalarının dinlendiğine ilişkin bir kanı olduğunu ifade ederek, ''Bu önemli şahsiyetlerin telefon konuşmalarının kelime kelime basına yansıdığını gördük. Bunlar nasıl oluyor, herkes yanlışlıkla 'no' düğmesine basacağına 'yes'e mi basıyor? Böyle bir şey olabilir mi?. 'Efendim, telefon tesadüfen açıktı da biz o vesileyle dinledik'. Böyle şeylere inanmak zor'' diye konuştu.