BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.410,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'liden türbanlılara inanılmaz hakaret!

CHP Alaplı İlçe Kongresi'nde divan üyeliğine seçilen bir partili, "Türbancanların da hırsızlığın kılıfı olduğu artık su götürmez bir gerçek." dedi..

Abone ol

CHP Alaplı İlçe Kongresi'nde divan üyeliğine seçilen bir partili, "Türbancanların da hırsızlığın kılıfı olduğu artık su götürmez bir gerçek. Bunlar eve geleni haram mı, helal mi olduğunu sorgulamadan lüp diye yutmaktadırlar" deyince, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk tarafından "Toparlayalım" denilerek uyarıldı. 

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan kongrede, divan başkanlığına CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk getirildi. Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Divan başkanı Köktürk, kongrenin Alaplı halkına hayırlı olmasını diledi. Köktürk, tutuklu vekillerin durumuna değinerek, en kısa sürede alınacak bir kararla Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve diğer milletvekillerinin tutukluluklarının sona ermesini dilediklerini kaydetti.

CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin ise 2 yıl önce geldikleri görevde, ekip arkadaşlarıyla birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Tek listeyle gidilen seçimde delegelerin tamamının oyunu alan Nuri Tekin, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

"Türbancan" diyaloğu

Bu arada, kongrede divan üyeliğine seçilen Cemal Yazgan, "Dilek temenniler" bölümünde kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

Yazgan, konuşmasının bir bölümünde, "Türbancanların da hırsızlığın kılıfı olduğu artık su götürmez bir gerçek. Bunlar eve geleni haram mı, helal mi olduğunu sorgulamadan lüp diye yutmaktadırlar" deyince, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk tarafından "Toparlayalım" denilerek uyarıldı.

Bunun üzerine Yazgan, "Teşekkür ederim sayın başkan" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cemal Yazgan, yaptığı açıklamada, "türbancan"ın, türbanın ağırlığını kaldıramayan insanlar için kullandığı bir deyim olduğunu belirtti.