BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL

CHP'li vekilden lezbiyenlere büyük destek

CHP'li Şafak Pavey, lezbiyen ilişki öykülerinin yer alacağı Kadın Kadına Öykü Yarışması'nın jüri onur üyeliğini yapacak....

Abone ol

CHP milletvekili Şafak Pavey'in lezbiyen kadınların hikayelerinin anlatılacağı "Kadın Kadına Öykü Yarışması"nın jüri "onur" üyeliğini yapacak olması, CHP'li vekili zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

CHP'nin homoseksüel, lezbiyen, travesti ve eşcinsellerin sorunlarıyla ilgilenmesi CHP muhalifi medyayı da harekete geçirdi.

Akit gazetesinin haberine göre, Hikaye yarışmasının ödülleri, mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Homofobi karşıtı buluşmada sahiplerine verilecek. Kaos GL Derneği, lezbiyen kadınların ilişkilerinin anlatılacağı bu öykülerden bir de kitap yayınlayacak.

SAPKINLARIN DERNEĞİNE GİTTİ, "YANINIZDAYIM" DEDİ

CHP Milletvekili Şafak Pavey, bir süre önce de Kaos GL Derneği'nin merkezini ziyaret ederek, kendisinin homoseksüel, lezbiyen, travesti ve eşcinsellerin her türlü sorununda yanlarında olduğunu açıklamıştı.

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında "Eşcinsel vatandaşlarınızı toplumun en alt kademesine itmeyeceksiniz" diye de konuşan Pavey, Ankara'da bulunan LGBT dernekleri Kaos GL ve Pembe Hayat'ı ziyaretindede, haklarını korumak için yaptığı çalışmaları anlattı.

Pavey, Kaos GL ziyaretinde LGBT sorunları, Ayrımcılık Yasa Tasarısı'nda LGBT bireyler, internet filtresinin LGBT'lere etkisi, askerlik sürecinde eşcinsel erkeklerin, trans kadınların ve trans erkeklerin yaşadıkları zorluklar ile ilgili de bilgi aldı. Şafak Pavey Pembe Hayat Derneği'nde ise LGBT bireylere yönelen sistematik polis şiddeti, Kabahatler Kanunu uygulamaları, seks işçilerine yönelik baskılar ve nefret suçları konularında bilgilendirildi.