BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil Ziraat Bankası'nı boykota çağırdı!

CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ziraat Bankası tabelalarından T.C.ibaresinin kaldırıldığını söyleyerek, "T.C.ibaresi bu tabelaya yazılıncaya kadar Ziraat Bankası'nı boykot edeceğiz" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Son dönemlerde çoğu resmi kurumun tabela ve logolarından T.C. ibaresini kaldırdılar. Sağlık Bakanlığı tabelalarından yine T.C. ibaresi kaldırması söz konusuydu. Büyük tepkilerin ardından yeniden koymak zorunda kaldılar. Bir devlet bankası olan direkt Başbakanlığa bağlı olan T.C. Ziraat Bankası'ndan da T.C. ibaresini kaldırıyorlar. Burası Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Artık bu Cumhuriyetin adı ne olacaktır? ya da Cumhuriyet olamaya devam edecek midir? Bunları Başbakan'a soruyorum" diye konuştu.

UŞAK HALKINA ÇAĞRI YAPIYORUM 

Basın toplantısının ardından partililer, üzerinde T.C. yazısı olan çelengi bankanın önüne bıraktı. Burada bir konuşma daha yapan milletvekili Yılmaz, "Buradan Uşak halkına çağrı yapıyorum. Uşak halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün insanlara çağrı yapmak istiyorum. T.C. ibaresi bu tabelaya yazılıncaya kadar Ziraat Bankası'nı boykot edeceğiz. Ziraat Bankası'ndan hiçbir işlem yapmayacağız" ifadelerini kullandı.