BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  POLİTİKA

CHP'li vekil Öztürk'ten büyük rezillik!

İnternet Medyası Yasası'nın görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda kavga çıktı. Kavgayı çıkaran ise CHP'li vekil Ali Rıza Öztürk.

Abone ol

İnternet Medya Yasa Tasarısı Adalet Komisyonu'nda kavga çıkardı. CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk, yasa tasarısının içeriğine girmeden haklarını isteyen sektör temsilcilerine hakaret yağdırdı, koridorda gazetecilerin üzerine yürüdü! İşte CHP milletvikili Öztürk'ün büyük ayıbı;

TBMM Adalet Komisyonu İnternet Medyası Yasası'nı görüşmek üzere dün saat 15.30'da biraraya geldi. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'nın açılış konuşması yaparak başladığı toplantıda, tasarının mimarı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bir konuşma yaparak destek verdi.

BU REZİLLİK VEKİLİN İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ- TIKLAYIN

CHP'Lİ VEKİLDEN KOMİSYON ŞOVU 

Komisyon üyelerinin tasarının maddeleri üzerinde konuşmaya başlamasının ardından söz alan CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk yasa hakında uzun bir konuşma yaptı. Konuşmacıların alt komisyon kurulmasının uygun olacağını dile getirmesinin ardından komisyon başkanı Ahmet İyimaya alt komisyon için oylama yaptı.

GAZETECİYE HAKARET ETTİ 

Bu sırada, İnternet Medyası'nın kurucularından ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık bilgi vermek üzere Ali Rıza Öztürk'ün yanına giderek, kendisindeki bilgilerin yanlış olduğunu belirtti. "Senden mi öğreneceğim" diyerek Hadi Özışık'a sert bir çıkış yapan Ali Rıza Öztürk tartışma başlattı.

Komisyon Başkanı'nın kendisine söz vermesi üzerine konuşmaya başlayan Hadi Özışık, Ali Rıza Öztürk'ün tepkisini dile getirince milletvekili ağzını bozdu. "Haddini bilmiyor" diyerek komisyonda yüksek sesle bağırmaya başlayan Öztürk'e cevabı yine Hadi Özışık sakin bir şekilde verdi ve "Bu sektörün kurucularından olduğunu, yıllardır sorumlu gazetecilik için mücadele ettiğini dile getirdi. Bu sırada hala kavga çıkması için uğraşan Öztürk'ü susturmak da Ahmet İyimaya'ya düştü. 

CHP'Lİ VEKİL ÜZERİNE YÜRÜDÜ


Sektör temsilcilerinin konuşmalar yaparak bilgi verdiği toplantı sona erdiğinde Hadi Özışık'ın yanına giderek tartışmaya devam eden Öztürk, birden bağırmaya başladı. Hadi Özışık'a "haddini bil meclistesin" diyen Öztürk'e Hadi Özışık, "Burası milletin yeri, ben siyasetçi değil gazeteciyim, sizinle kavga etmeye değil bilgi vermeye geldim" dese de Ali Rıza Öztürk kavga için zemin aramaya devam etti.

Özışık'ın üstüne yürüyen Öztürk, "dövecek misin" sorusu üzerine "Evet döveceğim" diyerek kavganın şiddetlenmesine sebep oldu. Özışık'ın üstüne yürüyen Öztürk'ü milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ve Oktay Ekşi engellemeye çalıştı ama Öztürk, TBMM'de avazı çıktığı kadar bağırmaya devam etti.

MECLİS'TEN KOVDU

Özışık'ın "Siz misafirlerinize böyle mi davranıyorsunuz" demesi üzerine Öztürk Hadi Özışık'ı meclisten kovdu. "Beni buradan kovamazsınız burası sizin değil milletin yeri" dedi. Bunun üzerine kavgayı ayırmaya çalışanlara rağmen Özışık'ın üstüne yürümeye devam eden Öztürk uzaklaştırılarak başka yere götürüldü.