BIST 10.166
DOLAR 32,30
EURO 35,14
ALTIN 2.411,46
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil kürsüde genelge yırttı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kürsüde yaptığı konuşma sonrasında elindeki genelgeyi yırttı...

Abone ol

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, belediyelere ilişkin bir genelge yayınlandığını belirterek, “Genelgede diyor ki; bundan sonra belediyeler özetle hiçbir şey yapamazsınız, kaymakamdan, validen izin almadan hiçbir şey yapamazsınız” diyerek kürsüde genelgeyi yırttı.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. “Malatya’nın Büyükşehir olması” konusunda gündem dışı konuşan Ağbaba, şöyle dedi:

Büyükşehir olacak iller arasında Malatya’da girdi. Rahat bir nefes alacaktık ki hevesimiz kursağımızda kaldı; ‘Sizi Büyükşehir yaparız ama beldelerinizi kapatırız’. Geçtiğimiz günlerde bir genelge yayınlandı. Bu genelgede 5 yıllığına seçilmiş belediye başkanların yetkileri elinden alınıyor. Genelgede diyor ki; bundan sonra belediyeler özetle hiçbir şey yapamazsınız, kaymakamdan, validen izin almadan hiçbir şey yapamazsınız, diyor genelge. Bu genelgeyi tanımak mümkün değil ve Malatya’daki belde belediye başkanlarımız adına bu genelgeyi buradan yırtıyorum.”

Ayrıca Malataya’da kapatılacak diye adı geçen hiçbir ilçe kapatılmamalıdır” diyen Ağbaba, “Bundan vazgeçmelisiniz derhal yoksa o beldelerde yaşayan insanlar son günlerin popüler sözünü söylerler ‘La oğlum bas git’ derler, bunu duymamak için bu yasayı tekrar gözden geçirmenizi istiyorum” dedi.