BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

CHP'li vekil açıkladı : MHP ile ortak aday!

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday çıkarma arayışı nasıl sonuçlanacak?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

30 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından gündemdeki yerini alan Cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşulmaya devam ediyor. AK Parti'nin adayının Başbakan Erdoğan olmasına kesin gözüyle bakılırken muhalefet hala isim arayışında.

Daha önce bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP ile ortak hareket edebileceklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra MHP'den de açıklama gelmiş ve ortak adaya sıcak bakılabileceği söylenmişti.

18 Nisan'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında konuşulan en önemli konulşardan biri de Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıydı.

Toplantıda söz aldığı ve MHP ile ortak aday gösterilmesine sıcak baktığı söylenen CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray İnternethaber'e ortak aday hakkındaki düşüncelerini açıkladı:

BAŞBAKAN'IN BAKIŞ TARZINDAN RAHATSIZIM


"Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığına bakış tarzından rahatsızım. Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçimini defacto bir Başkanlık seçimine dönüştürmek istiyor. Dolayısıyla bu, Türkiye'de demokrasinin daha dar bir alana gireceğinin göstergesidir. Daha bir tek adam ve tek parti yönetimi fiilen gerçekleşmiş olacak. Bu nedenle alternatif adaylar düşünülecektir. 

İKİ PARTİ ORTAK ADAY İÇİN KAFA YORABİLİR

"Çeşitli ittifaklar fiilen olmasa dahi herkesin kabulleneceği bir isim olabilir ya da bu iki parti birlikte bu işe kafa yorarak ortak bir aday çıkarabilirler. Ve bu aday sadece MHP ile CHP'nin ortak adayı değil, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren merkez geleneğin temsilcilerinin de kabul edebileceği bir aday olursa bu durumda Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum."

ZİHİN EGZERSİZİ

"Bu kesinlikle bir kişisel karşı çıkma değil. Tayyip Erdoğan olmasın da Cumhurbaşkanı kim olursa olsun tarzında bir çıkış değil bu. Sayın Başbakan'ın demokrasiye bakışında onunla mutabık değilim. Birinci turda her parti kendi adayını çıkarabilir, ikinci turda ortak aday üzerinde mutabakat sağlanabilir. Şu aşamada yaptıklarımız zihin egzersizi."