BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den Erdoğan'a üslup eleştirisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, birbirine ağır eleştirilerde bulunan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun üslubunu değerlendirdi...

Abone ol

Körfez Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Aksu ile partililer katıldı. AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bahtsız bedevi' yönelik sözleri hatırlatılınca bu siyasi üslübun herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

BU ÜSLUPUN MUHATTABI ERDOĞANDIR

Tekin, söyle devam etti:

"Bu siyasi üslup hepimizi rahatsız ediyor. Eski siyasi üslubu arıyorum. Sayın Demirel, Sayın Ecevit, Sayın Erbakan, Sayın İnönü hatırlarsanız televizyonların karşısında, bugün Amerika'daki seçimler gibi çıkar ve herkes, hepimiz izlerdik. Ona göre de bir kanaat getirirdik. Şimdi tek kale maç yapıyoruz. Sayın Başbakan kendisi çıkmadığı gibi takımını da çıkartmıyor. Durum böyle olunca, bu üslubun muhatabı sayın Başbakanın kendisidir. Ben ilk kez siyasi üslupta, tüm bu 50 yıllık sürece baktığımızda bir başbakanın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın ana muhalefet, muhalefet liderine 'Şerefsiz' olarak hitap ettiğini gördüm. Bundan daha ağır bir üslup da her halde olmaz diye düşünüyorum. Yani üslubun muhatabı sayın Başbakanın kendisidir. Elbette biz de bu üslubundan rahatsızız."

Türkiye'nin yasaklı bir ülke haline geldiğini öne süren Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın yasaksız bir Türkiye yaratma iddiasında bulunduğunu, başbakanın günümüzde 1000 polis ile korunmak istendiğini ileri sürdü.