BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kapatılan belediyelerin çoğu AK Partili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, muhalaefeti büyükşehir yasa tasarısını çarpıtmakla suçladı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yeni düzenlemeyle kapatılacak belediyelerin yüzde 60'ının AK Partili olduğunu söyledi.

tv8 Erkan Tan’la Başkentten programına AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın konuk oldu. Gündemi değerlendiren Aydın Ana Muhalefet’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Aydın’ın açıklamaları özetle şöyle;

“Ana muhalefet, ‘an’a muhalefet yapıyor, o an ne varsa ona muhalefet ediyor.”

“Muhalefet siyaset, proje üretemiyor. Türkiye’nin önemli meselelerine çözüm getirip iktidarı sıkıştıramıyor. Muhalefet sadece inkârcılık üzerine muhalefet yapıyor. Ana muhalefet an’a muhalefet yapıyor. O anın getirdiği ne varsa ona muhalefet yapıyor.”

“Kılıçdaroğlu’nun ne gözleri görüyor, ne kulakları duyuyor!”

“ Fitch Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke seviyesine gelmesinden dolayı kredi notunu yükseltiyor ciddi manada. Bütün dünya görüyor Türkiye’nin bu derecede büyüyüp, geliştiğini, kalkındığını. Aziz milletimiz görüyor ki bize %50 oy veriyor. Bir türlü muhalefet partileri bunu görmek istemiyor. Hani denir ya; gözleri vardır görmezler kulakları vardır duymazlar. Kılıçdaroğlu’da aynen böyle. Ne gözleri görüyor, ne kulakları duyuyor.”

“Türkiye IMF’nin kapılarında borç dileniyordu, IMF’ye borç veren bir ülke konumuna geldi.”

“ Türkiye işsiz sayısına baktığınızda, ekonomik krize rağmen, dünyanın en büyük ülkeleri iflasın eşiğine gelmişken, en büyük bankalar batarken Türkiye Çin’le birlikte dünyanın en çok büyüyen iki ekonomisinden biri oldu ve işsizliği ciddi manada azalttık. %11.5’dan alıp %8’lere düşürdük. Siyasete ve siyasetçiye güvenmeyen, geleceğinden emin olmayan bir ülke vardı. O dönem dünyada hiçbir kriz yok Türkiye kendi krizini yaşamış ve tarihin en büyük küçülmesini yaşamıştı. Türkiye IMF’nin kapılarında borç diliyordu, kredibilitesi düşük olduğu için borç almakta sıkıntı yaşıyordu. Ama bugün IMF’nin borçlarını silen, IMF’ye borç veren bir ülke konumuna geldi Türkiye.”

“Daha objektif olurlarsa, kredi notumuzu biraz daha yükseltmeleri gerek.”

“Fitch hak ettiğimiz yükseltmeyi yapamadı. Dün de Sayın Başbakanımız ifade verirken ‘Bu bile yetersiz ama iyiye doğru atılan bir adım dedi. Bunu bile yeterli görmüyoruz aslında, ekonomimiz çok daha iyi bir konumda şuanda. Daha objektif olurlarsa, kredi notumuzu biraz daha yükseltmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”

 “En cumhuriyetçi parti AK Parti’dir.”

“ Türkiye AK Parti iktidarına kadar hep korkularla idare edilmiş. Bunlar hep istismar edilmiş. Milliyetçilik eğer milletine hizmet etmekse biz milliyetçiyiz. Ama birileri milliyetçiliği hep istismar etmiş. Bir takım reformlarda, değişimlerden uzak tutup, o korkularla hareket etmiş. Bir başkası Cumhuriyetçiliği ele almış salt kendi elinde görmüş. En cumhuriyetçi parti AK Parti’dir. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran parti AK Partidir. Cumhuriyetin içini boşaltmışlardı. Biz içini doldurduk.”

“Muhalefet Büyükşehir Yasasını kasıtlı olarak yanlış anlatıyor.”

“ Eğer bir belediye başkanı yeniden seçilmek istiyorsa oralara hizmet götürmek zorunda. Mükellefiyeti var. O köylerimizin meraları ormanları korunuyor. 5 yıl boyunca o bölgelerimizin vergi alınmayacak. Muhalefet kasıt yapıyor ama halkımızdan da bilgi eksikliği olanlar var. Muhalefet çarpıtıyor. İçeriğini doğru aktarmıyor.”

“Kapatılan belediyelerin çoğu AK Partili.”

“Nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerin hepsi kapatılıyor. İki farklı husus var büyükşehir yapılacak olan belde belediyelerin hepsi kapatılıyor ki bunların %60’ı AKP’nin. Diğer 52 ilde de nüfusu 2 binin altında olan bütün belde belediyeler kapatılıyor ki bunun da çoğu AK Partili.”

“Federalizm olmadan da başkanlık sistemini uygulayabilirsiniz.”

“ Öyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ki sanki başkanlık sistemi geldi ve Türkiye fedarilizme bölündü. Federasyonlar oldu. Federalizm olmadan da başkanlık sistemini uygulayabilirsiniz. Başkanlık sisteminde daha güçlü bir parlamento var. Mevcut parlamenter sistemde cumhurbaşkanının parlamento fesih yetkisi var, ama başkanlık sisteminde yok.”