BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Twitter asalaklarının Anıtkabir yalanı!

Twitter'da dün "Anıtkabir 10 Kasım'da halka kapatılıyor" diye bir yaygara kopartıldı. Peki olayın aslı neydi?

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı dün akşam saatlerinde kamuoyuna bir açıklama yaptı. Açıklamada,  Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıl dönümü anma törenleri kapsamında 10 Kasım Cumartesi günü Anıtkabir'de Cumhurbaşkanı başkanlığında "Çelenk Sunma Töreni" icra edileceği bildirildi.

Genelkurmay bu nedenle emniyet tedbirlerinin kontrolü ve tören hazırlıklarının yapılabilmesi amacıyla Anıtkabir'in 9 Kasım Cuma günü saat 14.00'dan 10 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'a kadar ziyarete kapatılacağını kaydetti.

"ANITKABİR KAPATILMASIN" KAMPANYASI

Sosyal medyada ortalığı karıştırmaya meyilli bazı kişiler ise bu açıklamayı bambaşka bir şekilde duyurdu. Genelkurmay'ın Anıtkabir'i 10 kasım'da halkın ziyaretine kapatacağını yayan bu grup, "29 Ekim'i yasakladıkları yetmiyormuş gibi şimdi de 10 Kasım'da Atatürk'ü anmayı halka yasaklıyorlar. Anıtkabir'e o gün giremeyecekmişiz" yalanıyla halkın nefretini köpürtmeye çalıştılar.

Bu yalan haber üzerine "Anıtkabir kapatılmasın" kampanyaları düzenlenmeye başladı. Oysa ki her 10 Kasım döneminde yapılan bu rutin uygulama, bu yıl aynı şekilde yapılacak.

10 Kasım'da 09.05'te başlayacak resmi tören sonrası saat 10.00'da Anıtkabir yeniden halkın ziyaretine açılacak.

İşte twitter'dan bazı mesajlar:

Sedef Küçük: Bu sefer halkın Ata'sı huzurunda bulunma hakkını gaspediyorlar 10 Kasım'da Anıtkabir 10'a kadar kapalı!

Rookie: Cumhurbaşkanı göstermelik çelenk koyacak diye tüm cumhura Anıtkabir'i yasaklamak kadar absürt bi durum anca bu ülkede olabirdi, tebrikler.

Aslı Türetken: TSK Cuma'dan Cumartesi'ye Anıtkabir'e ziyareti yasaklamış...Yazıklar olsun!!!Kalbimizde #ATATURK herzaman bizde "Kalp"ten anarız.

Namık Koçak: Biz teröristiz, elebaşımız Anıtkabir'de yatıyor...

Samim: Nihan Tekin. Anıt kabir 9 Kasım öğleden sonra 10 kasım saat 10.00 a kadar ziyarete kapalı...ÖZET ANITKABİR 09.05 TE KAPALI"

Özer Kahraman: Başkanlık seçimi gölgesi altında "ANITKABİR" 9'u 5 geçe kapalı! Ne çeşit bir o.ç.siz lan siz?

Beste: Ata'nın huzuruna çıkan sayısı ne kadar düşük olursa o kadar iyidir değil mi?...

Burcu B. 10 Kasım’da Anıtkabir saat 10’a kadar kapalı. Boyle ayak oyunlariyla Atamizi unutturamiycaksiniz yine de ama, yazik..

Tuğba Kıral Özkan: Yapılan açıklama hiç mantıklı gelmedi!!!??? Anıtkabir 9-10 Kasım’da yasak.

Sezer Coşar: 29 Ekim yürüyüşlerine biber gazı ve tazyikli sularla müdahale eden AKP, bir barikat da Anıtkabir'e çekmeye hazırlanıyor.

Leyla Solmaz: Anıtkabir 9 kasım 14.00'dan 10 kasım saat 10.00 kadar kapalı imiş bu yanınıza kalmayacak 10 Kasım da Anıtkabir deyiz.

Astrolog Meltem: ARKADAŞLAR ANITKABİR KAPATILMIŞ!!!!!!! YUH DİYORUM ARTIK

Gülçiçek: Anıtkabir 9 kasım 14.00'dan 10 kasım saat 10.00 kadar kapalıymış bu durum sadece RTE için geçerli olabilr sadece.