BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP yine Anayasa Mahkemesi'nde!

CHP bu kez de Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası için Anayasa Mahkemesi'nde...

Abone ol

CHP'nin, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın iptali ile yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağı öğrenildi.

CHP'nin kararından önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası ile ilgili olarak, ''Hükümet, bu yasaya yansıttığı anlayış ile sendikal haklar alanına nasıl baktığını göstermiştir'' dedi. Sarı, yazılı açıklamasında, yasanın onaylanması ile ''melez demokrasimizin ileri evrelerinden birine daha geçildiğini'' savundu.

BU HALİYLE KABUL ETMEYİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Samsun'da katıldığı bir toplantıda "Sendikalar Kanunu bu haliyle çıkarsa Anayasa'ya aykırı bölümleri çok, biz CHP olarak yasal süresi içinde Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" demişti.

Akkaya, yasanın sendikal örgütlülüğün önünü açan maddeler içermediğini savunarak, şunları söylemişti.

ANAYASA'YA AYKIRI

"Toplu sözleşme prosedürünün ağırlaştığı bir süreci görüyoruz burada. Kabul edilebilir değil. Özellikle 30 kişinin altında çalışanların iş güvencesinin ortadan kaldırılması Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Sendikalar Kanunu bu haliyle çıkarsa Anayasa'ya aykırı bölümleri çok, biz CHP olarak yasal süresi içinde Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz."