BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin helal olsun dedi

Kayıp ABD'li Sierra için seferber olan polisin çabasına övgüyle karşılayan CHP'li Tekin, kayıp Türk vatandaşlarına dikkat çekti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Başka bir ülkenin yurttaşı için yapmış olunan mücadeleyi hepimiz görüyoruz. Olması gereken de bu, helal olsun" dedi.

Gürsel Tekin, Antalya'da konuştu. Türkiye'nin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu özellikle kadın partililerin bilmesi gerektiğini ifade eden Tekin, Türkiye'de 6 ay içerisinde 93 kadının öldürüldüğünü, 27 kadının da kaybolduğunu bildirdi.

Bu rakamların düşündürücü olduğuna dikkat çeken Tekin, Türkiye dışında herhangi bir ülkede böyle bir manzara bulunmadığını kaydetti.

Batman'da geçen hafta 4 kadının intihar ettiğini anlatan Tekin, "Hiç gazetelerde okumadınız bu intiharları. Başka bir ülkenin yurttaşı için yapmış olunan mücadeleyi hepimiz görüyoruz. Olması gereken de bu, helal olsun. Önce kaybolduğu için istihbarat örgütleri dahil olmak üzere ABD'nin bütün kurumları İstanbul'a yerleştiler. Kadını daha sonra hayatını kaybetmiş şekilde buldular ve hala araştırıyorlar. 93 kadınımızı kim araştıracak. Bu ülkenin yurttaşları değil miydi ölenler" dedi.