BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Tekin: Haftada 2 saatten ne çıkar?

Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu, bugünkü yazısında AK Parti CHP koalisyonunun imkansız olmadığını Gürsel Tekin'in sözleriyle açıkladı.

Abone ol

Milliyet gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu, içte ve dışta bu kadar sorun varken Beştepe'yı kafaya takmanın yanlış olduğunu yazdı.

Meclis Başkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından 45 günlük koalisyon görüşmeleri başlıyor. Koalisyon seçeneklerinin daraldığı ve erken seçim ihtimalinin ağır bastığı görüşü hakim.

MHP lideri Bahçeli'nin çekilmesiyle geriye kalan AK Parti-CHP koalisyonu olabilir mi? Tartışmalara katılan Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu, bugünkü yazısında AK Parti-CHP hükümetinin olabileceği görüşünde.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in 7 Haziran seçimleri öncesi saray ile ilgili açıklamasını köşesine taşıyan yazar, çevremizdeki olumsuz gelişmeleri görmeyerek Beştepe'yi takıntı yapanları aymazlıkla eleştiriyor. İşte Civaoğlu'nun yazısının ilgili bölümü:

GÜRSEL TEKİN: TOPLASIN GİDERİZ

“Engel” olarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlar kurulunu Beştepe’de kendi başkanlığında toplamak isterse” diye başlayan söylem...
Daha 7 Haziran seçimleri öncesi TV ekranlarında CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in şu kabullenişini hatırlayın:
“Toplasın, gideriz. İsterse her hafta toplasın. Haftada 2 saatten ne çıkar?”
Yani...
AK Parti ya da CHP eğer gerçekten ilkeli ve devletin çıkmış çivilerini yerine oturtacak bir ortak hükümet kurmak istiyorlarsa “meseleleri mesele yapmadan çözerler.”
Türkiye’nin asıl karşı karşıya olduğu büyük oyun, “çözüm süreci, güney sınırımızda ABD’nin PKK uzantısı PYD’yi savaş ortağı olarak açıklamasıyla dengelerin değişim tehditi, IŞİD’in tehlikesi, TSK’nın güvenlik nedeniyle bile olsa sınırın ötesine geçmesine İran, Rusya, ABD ve Avrupa’nın büyük ülkelerinin karşı tavrıdır.”
Burnumuzun dibindeki hatta içimizdeki bu “yakın ve gerçek tehdit” seçim geyikleriyle ve göstermelik seçim hükümetiyle geçilemez.
Beştepe’de bakanlar kurulu toplantısına takmak aymazlık olur.
Sağlam bir ortaklık protokolü varsa o uygulanır.
Protokolde “Bakanlar Kurulu Beştepe’de toplanırsa bu protokol delinebilir” diye bir “ek madde” olmayacaktır."