BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Tanrıkulu'nu salondan attılar

Silivri Cezaevi’nde görülen KCK davasını izlemeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, duruşma salonundan çıkartıldı.

Abone ol

Tanrıkulu, “Türkiye’de yargının zihniyeti değişmediği sürece bu tür zulümlerle karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi.

YAKA KARTI OLMAYAN AVUATLAR GERİLİME YOL AÇTI

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasının ikinci duruşmasında yaka kartı olmadan duruşma salonuna girmek isteyen avukat ile jandarma ekipleri arasında tartışma çıkmıştı.

Bunun üzerine duruşmaya ara veren Mahkeme Başkanı Ali Alçık, izleyicilerinde duruşma salonundan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine izleyiciler arasında yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da duruşma salonundan çıkartıldı. 

"YARGI ELİYLE SİYASET DİZAYN EDİLİYOR" İDDİASI

Tanrıkulu, “Türkiye’nin her yerinde yargı eliyle siyaset dizayn edilmekte. Bugün burada başlayan yargılamada bunun başka bir yansıması. Maalesef Türkiye’de yargı siyasetin her alanına müdahale ediyor. Devlet ve hükümetin çizdiği alan dışında siyaset yapılmasına yargı izin vermiyor. Devlet ve hükümetin çizdiği alan dışında Türkiye’nin herhangi bir yerinde herhangi bir muhalif duruş yargının zulmü ile insanların karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Bugün burada görülmekte olan veya görülemeyen davada da yine bu bina içerisinde başka bir yerde devam eden Ergenekon davasında da bunun bir yansıması var. Bira önce içeri girdik ancak bizim de milletvekili olarak duruşmayı izlememiz yasaklandı. İzleyiciler dışarı çıkartıldı. bütün bu kararlar bize göre hukuksuzluğunun başka bir işaretidir. Maalesef bunun önüne bugüne kadar geçilmesi mümkün olmadı. Türkiye’de yargının zihniyeti değişmediği sürece bu tür zulümlerle karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz” dedi.