BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Şengül suçladı Gökçek patladı

CHP'yi sarsan yolsuzluk iddiasını gündeme getiren CHP eski il başkanı Tarık Şengül'ün hedefinde bu kez de Gökçek var.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı CHP'deki yolsuzluk tartışması yeni iddia ve açıklamalarla büyüyor.

CHP'li bir genel merkez yöneticisinin 300 milyon dolarlık rant yolsuzluğuna aracılık ettiğini ileri sürerek görevinden istifa eden CHP eski İl Başkanı Tarık Şengül bu kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i hedef aldı.


Şengül'e jet hızıyla yanıt veren Gökçek, “Elinde bir şey var da gidip savcılığa vermiyorsa namerttir" dedi.

BÜYÜK RANT BÜYÜKŞEHİRDE

Şengül istifasının ardından iddialarıyla ilgili yeni bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda rantçı belediyecilik anlayışına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin öncülük ettiğini iddia eden Şengül, buna CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nin de ortak olduğunu savundu. Şengül, "Esasen Yenimahalle Belediyemizin bu konulardaki sorumluluğu ve karışmış olduğu usulsüzlükler Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştırıldığında çok küçüktür" dedi.

BAŞBAKANIN HASSASİYETİNE TEŞEKKÜR ETTİ  AMA...

Başbakan Erdoğan'ın Yenimahalle Belediyesi'ndeki yolsuzluklarla ilgili hassasiyetine teşekkür eden Şengül, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluğun üzerine gidilmesini istedi.

GÖKÇEK İNCELEMESİNİ BİR KAÇ YILDA BİTİREMEZLER 

Şengül, "Yolsuzlukla ilgili görevlendirilecek savcılar soruşturma için Yenimahalle'de birkaç gün harcaması gerekiyorsa, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde birkaç yıl geçirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

83 KONUTU OLAN BÜYÜKŞEHİR YETKİLİSİ KİM?

''Büyükşehir Belediyesi A Takımı'' olarak nitelendirdiği ve orada bulunan 3 kişiye ait olduğunu savunduğu konutların listesini de gösteren Şengül, ''Bir kişinin toplam kendisine ait 63, çocuklarıyla birlikte 83 tane ve de rastlantısal olarak tam da bu gelişme alanlarında mülkü olur mu? Olur olur da onun adı başka bir şey olur, savcıları göreve çağırıyoruz'' dedi.  Şengül isim vermeden Gökçek'i hedef alarak, "Bir gazetecilik mezunu ve bir terzinin Ankara'yı mahvetmesine izin vermemeliyiz" dedi.

TEHDİT EDİLİYORUM


Tehdit almaya başladığını kaydeden Şengül, "Potansiyelleri savcılığa bildirdim. Dosyalar 4-5 arkadaşımda var. Durum ciddi Sayın Başbakan el koyun" çağrısında bulundu.

KENDİ EVİNİ TEMİZ TUTAMAYAN

Şengül'ün yaptığı açıklama parti içinde büyük rahatsızlık yaratmıştı. Kendi evini temiz tutmayanları başkasının kirli olmakla suçlayamayacağını anlatan Şengül, bu nedenle Yenimahalle Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını açıkladığını belirterek bu eleştirilere de yanıt verdi.

GÖKÇEK REST ÇEKTİ

Şengül'ün açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in yanıtı gecikmedi. “CHP’nin eski il başkanı elinde bir şey varda, gidip savcılığa vermiyorsa namerttir” diyen Gökçek yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"CHP’nin her zamanki parti içi çekişmeleri bu seferde gün yüzüne çıktı. Kendi içlerindeki çatışmanın dışarıya yansımasından dolayı kamuoyundan inanılmaz tepki aldılar. Şimdi bu pislikten kurtulmak için etrafa çamur atmaya başladı. Tarık’ın elinde bir şey var da hemen savcılığa götürüp vermiyorsa namerttir. "

ŞENGÜL'E 5 SORU

Şengül'ün Kılıçdaroğlu metodu kullanıp isim vermeden soru sorup kafaları bulandırmaya çalıştığını ileri süren Gökçek aynı metodu uyguladığını belirterek şu 5 soruya acil yanıt istedi:
1-   Bay Tarık, seçimlerde genel merkezden sana ne kadar broşür geldi?
2-   Genel Merkeze bunların yetmediğini söyleyip broşür bastırdın mı?
3-   Kaç adet bastırdın, kime bastırdın, kaç para verdin?
4-   Bu broşürleri hangi teşkilata kaçar adet vererek dağıttırdın?
5-   Daha sonra bastırdığın kağıtları hurda diye sattın mı, satıysan kime sattın, kaça sattın, neyi örtbas etmek istedin. Yangından mal mı kaçırdın?

DİYARBAKIR'DAN ÖZEL GÖREVLE Mİ GELDİN?

Gökçek'in soruları bunlarla sınırlı kalmadı. Rüşvet iddiasını neden görevden alınınca dile getirdiğini soran Gökçek, "Sen Diyarbakır’ın BDP’li Belediye başkanının danışmanlığını yapan bir kişisin. Şimdi ben sana soruyorum. Sana birileri CHP’yi karıştırman için özel bir görev mi verdi? Bu sorulara açık cevap istiyorum. Bunlara cevap vermezsen bir daha seni muhatap alıp, söylediklerini ciddiye almayacağım.  Kendi pisliklerinizi temizlemek için başkasına çamur atmayı bırakın. Savcılığın yolu belli. Edebiyat yapacağına git savcılığa suç duyurusunda bulun.  Yaptığın bu açıklamalarla ilgili de hukukçularıma talimat verdim Seninle ayrıca mahkemede görüşeceğiz” dedi.