BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.424,78
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Oran o siteyi sordu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 'Özgür Suriye Ordusu'nun, ana üs olarak Hatay’ın belirtildiği internet sitesini ve siteyle ilgili Türk makamlarınca herhangi bir adli ya da idari işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Abone ol

Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önergesi verdi. “Özgür Suriye Ordusu”nun internet sitesinde ordunun ana üssü olarak Hatay’ın belirtilmesi ve yine iletişim bölümünde Türkiye hatlı bir telefon numarası ile e-posta adresinin verilmesini meclis gündemine taşıyan Oran Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Kendilerini Özgür Suriye Ordusu olarak tanıtan Suriyeli muhalif güçlerin web sayfasındaki ‘iletişim’ bölümünde (http://www.free-syrian-army.com/en/contact/) ana üs olarak adresin Hatay-Türkiye şeklinde belirtildiğinden haberdar mısınız?

Özgür Suriye Ordusu’nun Hatay Üssü için iletişim numarası olarak verdiği ‘00905369631274’ numaralı telefon kime ve hangi şirket, dernek, vakıf, kuruma aittir?

Yine bu sayfada iletişim için belirtilen 1freesyriaarmy@googlemail.com e-posta adresi kime aittir, Türkiye’de bu adres için herhangi bir izleme, takip kararı alınmış mıdır?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın söz konusu cep telefonu ve e-posta adresi ile ilgili bir girişimi söz konusu mu?

Bu web sitesi ile ilgili olarak Türk makamlarınca herhangi bir adli, idari işlem yapıldı mı?”

“SIĞINMACILARA TC NÜFUS CÜZDANI MI VERİYORSUNUZ?”

Oran, Başbakan’a çadır kamplardaki bazı Suriyeli sığınmacılara Türk vatandaşlığı tanınarak hızla kendilerine nüfus cüzdanı verildiği iddialarını da sordu. Oran, Başbakan’a “Bakanlar Kurulu kararıyla 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Türk vatandaşlığı kazandırılan Suriye vatandaşı sayısı aylar itibariyle kaçtır? Aynı dönemde çifte vatandaşlık taşıyan Suriyeli var mıdır sayısı kaçtır? Suriye’de öldürülen kimi muhalif militanların üzerinden Türkiye’nin verdiği sığınmacı kartının çıktığı yönünde size bir bilgi ulaştı mı?” sorularını yöneltti.