BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.429,58
HABER /  POLİTİKA

CHPli Kart Vakitin peşine düştü

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Uğur Dündar'ın eşiyle ilgili iddiaları yayınlayan Vakit'e bazı memurların servis ettiğini iddia etti.

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar ve eşinin yurtdışı çıkışlarıyla ilgili özel bilgilerin Anadolu’da Vakit Gazetesi’ne servis edilmesiyle ilgili soru işaretlerine Başbakan Tayyip Erdoğan’dan yanıt istedi.

Kart, dün Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şöyle dedi:

"Haberin içeriğindeki çirkin imaları ve kişilerin seyahat özgürlüğünü sorgulayan çarpık zihniyeti bu önergeye konu yapmıyoruz. Sorun, kişilerin özel hayatlarına ilişkin olan ve devletin namusuna tevdi edilen bilgilerin çirkin yayın yapan bir gazetenin eline nasıl geçtiği noktasında yoğunlaşmaktadır. Devlet ve devleti yönetenler bunun hesabını vermelidirler" dedi. Kart, Başbakan’a şu soruları yöneltti: "Kişiye özel olan, hiçbir kamu boyutu bulunmayan, görülmekte olan hiçbir idari veya adli soruşturmayla ilgisi olmayan bu bilgiler adı geçen gazeteye nasıl ulaşmıştır? Bu servisi yapan kamu görevlileri kimlerdir? Bu servise hangi kamu görevlileri göz yummuş ya da iştirak etmiştir? Bu kamu görevlileri hakkında hemen idari ve adli süreci başlatacak mısınız? "