BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP’li kadınlardan ‘kürtaj’ protestosu

CHP İstanbul Kadın Kolları, Başbakan’ın kürtaj ve sezaryenle ilgili açıklamalarını protesto etti

Abone ol

CHP’li bir grup kadın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kürtaj ve sezaryen ile ilgili açıklamalarını protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün de destek verdiği eylemde, grup adına açıklama yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Başbakan’ın hekim tarafından karar verilebilen sezaryen ile doğumu cinayet olarak nitelemesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

İstenmeyen hamileliğe son verilmesini, kadınların kendi kaderlerini tayin etme özgürlüğü olarak niteleyen Atılgan, Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmeleri hatırlattı. Hükümetin kadın ve çocuklara yönelik icraatlarını eleştiren Atılgan şöyle konuştu: “Bu beyanlar bireysel özgürlüklerimize diktatörce müdahale etmenin çok açık bir göstergesidir. Analarımızın, kadınlarımızın güvencesi her zamanki gibi bireysel özgürlüklere saygılı ve insana hizmet anlayışını hedef alan CHP’sidir. Sağlıklı ve bakabileceğimiz kadar çocuk sahibi olacağız.”

Açıklamanın ardından kadınlar Başbakan ve hükümet aleyhinde sloganlar atarak İstiklal Caddesi üzerinden Taksim’e yürüdü. Cumhuriyet Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan kadınlar, İstiklal Marşı’nı okuyarak olaysız dağıldı.