BIST 9.773
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.456,43
HABER /  SEÇİM

CHP'li kadınlar İhsanoğlu için harekete geçti

CHP'li kadınlar 81 ilde, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için Anadolu'yu karış karış geziyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala aday ve partilerin de çalışmaları hız kazandı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, 5 bin kadın yönetici ve 200 bin kadın üyeyle Ekmeleddin İhsanoğlu için harekete geçtiklerini açıkladı. 


FÜSUN İHSANOĞLU'NU ANLATIYORLAR

CHP Kadın Kolları, 81 ilde 200 bin üyesiyle, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek arıyor. İl, ilçe ve köylerde ev ziyaretleri ve birebir görüşmeler yapan kadınlar, İhsanoğlu ile eşi Füsun İhsanoğlu'nun, "kadın sorunlarına karşı duyarlılığını" anlatıyor.

ANADOLU'YU KARIŞ KARIŞ GEZİYORLAR

Çalışmalar hakkında bilgi veren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, seçmenin sandığa gitmesini sağlamak amacıyla, Anadolu'nun her yerinde, tarım sektöründe çalışan ve yaylalara çıkan kadınlara yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 

Kadınlarla birebir görüşmeler yaptıklarını, ev ve dernek ziyaretleri gerçekleştirdiklerini anlatan Dokuzcan, görüşmelerde "kadına yönelik şiddet, özgürlük ve adalet" kavramları üzerinde durduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin, kadınların yaşadığı sorunların çözümü açısından önemli olduğunun altını çizen Dokuzcan, şunları kaydetti:

ERDOĞAN KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE İNANMIYOR 

"Türkiye'yi temsil edecek cumhurbaşkanı, 'Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum' dememeli. Kadınları yok sayan bir anlayışın cumhurbaşkanlığı makamında bulunması, şiddet, taciz, tecavüz ve çocuk gelinlerin daha da artması demektir. Şiddetten beslenmeyen, sevgi dilini ortaya koyan uzlaşmacı bir aday, kadın konusunda Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkı sunar. Ekmeleddin Beyi bu şekilde anlatıyoruz. Kadınlar özgürlük, adalet, huzur, barış, çocuklarının güvenliği ve ekonomik güvence istiyor."

81 İLDE ONBİNLERCE CHP'Lİ KADIN ÇALIŞIYOR

İhsanoğlu ve eşi Füsun İhsanoğlu'nu, toplumun farklı kesimlerinden derneklerle bir araya getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Dokuzcan, Füsun İhsanoğlu'nun kadınlara yaklaşımını beğendiklerini, bunun toplumda anlaşılmasını ve duyulmasını istediklerini söyledi.

CHP'li kadınların, Türkiye'nin 81 ilinde İhsanoğlu'nu anlattığını aktaran Dokuzcan, "Yoğun bir çalışma içindeyiz, 5 bin kadın yöneticimiz ve 200 bin kadın üyemizle sahada aktif çalışma yapıyoruz. Hedefimiz bütün kadınlara ulaşmak" dedi.