BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  DÜNYA

CHP’li Haberal Konya’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkez...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.
Ergenekon davasından tahliye olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, dün Konya’ya gelerek kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret, fotoğraflar eşliğinde duyuruldu.
5 yıl aradan sonra hastane çalışanlarınca çiçeklerle karşılanan Haberal’ın, gösterilen sevgi ve ilgi karşısında çok duygulandığı ve uzun süre içeri giremediği bildirildi. Çalışanlara hitaben bir konuşma yapan Mehmet Haberal, “Sizlerle bir kez daha gurur duyuyorum. Herkes bir eser bırakmalı, bizim eserimiz de Başkent Üniversitelerine bağlı kuruluşlardır. Daha yapacak çok iş var. Gördüm ki, emaneti ehline bırakmışım. Bıraktığımız yerleri katlayarak geliştirmişsiniz. Ancak durmak yok, durduğunuz anda gelişemezsiniz. Başkent Üniversitesi kuruluşlarının rakibi yine kendi kuruluşlarıdır. Altın Kalite Ödülü alan kuruluşlarımız ülkemiz insanına kaliteli hizmet etmeye devam edecek. Gördüm ki, Konya’da 7 gün 24 saat değil; adeta 7 gün 48 saat çalışılmış. Bu da beni bir kez daha gururlandırdı” dedi.

BÖBREK NAKLİ YAPTIĞI PERSONELİN GÖZYAŞLARI
Ziyaret sırasında 14 yıl önce, henüz 10 yaşındayken böbrek nakli yaptığı ve hastanede çalışan Yusuf Kılınç’ın gözyaşları içerisinde Mehmet Haberal’a sarılması paylaşılan fotoğrafla duyuruldu. Duygusal buluşma sırasında diğer hastane çalışanları gözyaşlarına hakim olamadı. Yusuf Kılınç’ın ağlayarak, “Hocam yıllar önce beni hayata bağladınız, sizin sayenizde hayattayım” sözleri üzerine Haberal, “Biz sadece vesile olduk, Allah’ın izniyle yapılamaz denilenleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çok şükür Allah’a gücümüzden hiçbir şey kaybetmedik” dedi.
Mehmet Haberal ziyareti sırasında hazırlanan pastayı da keserek çalışanlarına ikram etti. Konya ziyaretinde Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz, Başkent Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal da eşlik etti.