BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.430,78
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri 1

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>Türkiye’nin 6. yüz nakli başladı<br/><br/>Türkiye’nin altıncı yüz nakli Akdeniz Ün...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

Türkiye’nin 6. yüz nakli başladı

Türkiye’nin altıncı yüz nakli Akdeniz Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığında başladı. Geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan’dan alınan yüz, 54 yaşındaki Salih Üslün’e naklediliyor. Av tüfeği ile yüzü parçalanan Üslüne’e, alt ve üst çene, göz kapakları ve tüm saç derisi olmakla tam yüz nakli yapılacağı bildirildi. Oerasyona Prof. Dr. Ömer Özkan’ın 9 aylık hamile eşi AÜ Hastanesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan da katıldı. Daha önce de başarılı operasyonlara imza atan çift, dünyanın birçok ülkesinde yüzü yaralı hastaların umudu oldu.


Trabzon taraftarından Mısır’a destek

Trabzonspor, UEFA Avrupa ligi Play-off turu ilk maçında Arnavut Takımı Fc Kukesi ile karşılaştı. Arnavutluk’ta oynanan maç, Trabzonspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Arnavutluk ekibi karşısında Adrian ve Henrique ile rahat kazanan Trabzonspor’u, taraftarı da yalnız bırakmadı. Bosna-Hersek Kosova ve birçok ülkeden gelen Trabzon taraftarı takımlarını desteklerken, 61. dakikada yaptıkları Rabia işareti ile Mısır’daki darbe karşıtlarını selamladılar.



Jennifer Lopez’e davetsiz misafir

ABD’li ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in New York’un gözde tatil beldesi Hamptons’taki malikanesine giren fanatik bir hayranı 6 gün boyunca kimseye farkettirmeden malikanede kaldı.
Lopez’in menajeri, 49 yaşındaki John Dubis’in evde kaldığı sırada malikanede kimsenin bulunmadığını belirtti. Olayın ortaya çıkmasından sonra gözaltına alınan Dubis, polislere Jennifer Lopez’le ilişkisinden bir çocuğu olduğunu ve Lopez’in malikanede kalmak için kendisine izin verdiğini söyledi.
Evde kaldığı sırada sosyal medya sitelerinde David A. Lopez ismiyle bir hesap açan Dubis, yine bu siteler üzerinden evde çektiği fotoğrafları paylaştı.


Jiu jitsu maçı trajediyle bitti

Brezilya’da düzenlenen Jiu Jitsu Şampiyonası’ndaki bir karşılaşma trajideyle sona erdi.
Yarı Final maçında mindere çıkan 15 yaşındaki Gabriel Diniz, rakibinin hamlesine karşılık vermek isterken boynunun üzerine düştü. Omurgasında sakatlık yaşayan genç sporcu felç oldu.
Doktorlar, iki ameliyat geçiren Diniz’in kol ve bacaklarını yeniden hareket ettiremeyebileceğini söyledi.


45 dakika sonra hayata döndü

ABD’nin Ohio eyaletinde geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında eşi tarafından hastaneye kaldırılan Tony Yahle, ilginç bir olayın kahramanı oldu. 45 dakika boyunca kalbi atmayan ve ölümü kayıtlara geçen Yahle’nin 17 yaşındaki oğlu Lawrance babasının başucunda gözyaşı dökerken, görevliler monitörde yeniden bir hareketlenme farketti.
Yahle’nin kalbinin yeniden dakikada bir veya iki kez attığını söyleyen hastane çalışanı Nazir, yapılan müdahale ile hastanın kalp atışlarının normale döndüğünü belirtti. İyileştikten sonra kameraların karşısına geçen Yahle de hayata dönüşünün "mucizevi" bir olay olduğunu belirterek, doktorlara teşekkür etti.


Öfkeli boğa otoyolda terör estirdi

İspanya’da arenadan kaçan bir boğa otoyolda terör estirdi. Trafiğin felç olmasına neden olan öfkeli boğa yoldan geçen araçlara saldırdı.
İki kişi boğayı yoldan uzaklaştırmaya çalışırken, boğa kızgınlığını kendisini görüntüleyen araçtan çıkardı. Firari boğa araçta büyük hasara yol açtı.
(İHA)