BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Batum'dan Sezen'e hakaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK üyesi Süheyl Batum, ünlü sanatçı Sezen Aksu için 'Sazan Aksu' benzetmesi yaptı.

Abone ol

Sanatçının demokratik açılım konusunda destek vermeyen CHP'ye yönelik, "Desteklemezseniz iki cihanda lekelisiniz." sözlerini hatırlatan Batum, "Biz onu Sezen Aksu zannediyorduk. Meğer O 'Sezen Aksu vardı biz ne bilelim onun 'Sazan Aksu' olduğunu." ifadesini kullandı. Batum, referandumda 'Evet' diyeceğini açıklayan ünlü sanatçıya inanmayacaklarını belirtti.

CHP Esenler Gençlik Kolları tarafından Esenler Kültür Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen panele; CHP MYK üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ve Gazeteci Ümit Zileli katıldı. CHP'nin yürüttüğü 'Referandum'a Hayır' kampanyası çerçevesinde gerçekleşen toplantıya çok sayıda CHP'li de katıldı.

Toplantıda konuşan CHP MYK Üyesi Süheyl Batum, Sezen Aksu'nun demokratik açılım sürecinde CHP'nin olumsuz tavrı üzerine "CHP iki cihanda da lekelidir" sözlerini eleştirdi. Sezen Aksu'nun paketin içeriğini dahi bilmediğini savunan Batum, "Sezen Aksu vardı biz ne bilelim onun 'Sazan Aksu' olduğunu o zamanlar." dedi. Batum'un, "Sazan Aksu: 'Katılmazsanız iki cihanda lekelisiniz.' dedi. Biz Sazan Aksu'ya şöyle demedik ama, 'Biz seni severiz, sen önemli bir sanatçısın. Ama senin ne hakkın var, Esenler'de şu salonda olan çok değerli dostlarımızı, vatandaşlarımızı, çok değerli CHP'lilerimizi, beni, hocayı (Muammer Aydın), sayın Zileli'yi iki cihanda lekeli diye lekelemeye ne hakkın var senin? 'Sen içeriğini biliyor musun? Utanmıyor musun?' diye sorduk mu, hayır." şeklindeki sözleri kahkaha ve alkışlarla karşılandı.

Sezen Aksu'nun bu kez de 12 Eylül'de gerçekleşecek referandumda 'Evet' oyu kullanacağını açıklamasına da tepki gösteren Batum, sözlerini şöyle tamamladı: "Peki şimdi aynılarını televizyonda izliyoruz. 'Tabii ki evet vereceğim, tabi bu anayasa çok iyi' diyor. Gene inanacak mıyız?, hayır."