BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başakşehir'de oruç ve sağlık konuşuldu

Başakşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Kaliteli Yaşam Derneği işbirliği ile düzenlenen “Oruç veSağlık” konulu panelde Ramazan Ayı boyunca sağlıklı beslenme konusu konuşuldu..

Abone ol

Başakşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Kaliteli Yaşam Derneği işbirliği ile Başakşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Oruç veSağlık” konulu panelde katılımcılar Ramazan Ayı boyunca sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi.

Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katıldığı; Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde Dr. Haluk Saçaklı ve Dr. Birgül Erden’in yaptıkları konuşmalarda Ramazan Ayı’nın hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyrettiği aya denk gelmesi, daha önceki yıllara göre oruç süresinin artması sebebiyle de beslenmeye daha çok dikkat edilmesi üzerinde duruldu.

Hava sıcaklığı nedeniyle kaybolan su ve mineral kaybının yerine konulması için iftardan itibaren sahur sonuna kadar ayran, taze sıkılmış meyve ve sebze suları gibi bol sıvı ve su alınması da önerildi.

Ramazan Ayı süresince yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi; yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamak için 4 besin (süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kuru baklagiller grubu, sebze-meyve grubu ile ekmek ve tahıllar grubunda) yer alan besinlerden yeterli miktarlarda tüketilmesi gerektiği.

Sahur yemeğinde süt, yumurta, domates,salatalık, yeşil sebzeler ve tercihen tam buğday unundan yapılmış ekmekten oluşan hafif bir kahvaltı yapılması ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmesi; vücut direncini artırmak ve vücuda yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için sebze ve meyvelerin sık tüketilmesi gerektiği ifade edildi. Aşırı yağlı, tuzlu, şekerli ve unlu gıdalardan uzak durulması önerildi.

Panele, müzisyen Erkan Mutlu’nun söylediği şarkı ve ilahiler ayrı bir renk kattı.